Националниот ромски центар (НРЦ) од Куманово почна со реализација на активностите од проектот „Зравје – одговорност на сите“, поддржан од Фондацијата отворено општество – Македонија, соопштија денеска во здружрнието. Проектот има за цел подигање на свеста за значењето на превентивната здравствена заштита кај ромското население, враќање на довербата кај Ромите во здравствените институции и подобрување на здравствените политики за Ромите, чие спроведување и квалитетот на здравствените услуги е намален како последица на пандемијата.

Повеќе информации за објавата на МИА: https://mia.mk/%D0%BD%D1%80%D1%86-%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%98%D0%B5/?fbclid=IwAR08mNEpWKLFmP64Un_J2f6U6zjvY5tZ2gMmnhi2RSfwBWR4DtCrN5LviW0