Здружението Национален Ромски Центар (НРЦ) од Куманово, на градскиот плоштад со креативна уметничка акција го привлече вниманието на случајните минувачи за (не)соодветниот пристап на бремените жени до гинеколошките услуги.

Повеќе на оваа тема прочитајте ТУКА.