Во рамките на Регионалната Платформа за социјални иновации за намалување на младинската невработеност (YOUSEE), Младинскиот културен центар – Битола (МКЦ – Битола)  во соработка со KARIERA.mk организираше презентација и јавна дискусија на тема: „Социјални иновации за намалување на младинската невработеност“.

Презентацијата се одржа на 20 јуни 2017 година (вторник) во просториите на Јавна соба ул. 50 дивизија 22 Скопје Makers Room со почеток во 17.00 часот.

На презентацијата со свои излагања учествуваа:

Д-р Ѓорѓи Какашевски – професор по информатички науки и косопственик на KARIERA.mk

Норик Селими – Претседател на Федерацијата на агенции за привремени вработувања и косопственик на KARIERA.mk

Зорица Бужаровска – консултант во KARIERA.mk

Темите за дискусија со присутните ги опфатија следните области:

  • Социјални иновации и социјално претприемништво
  • Трендови и предизвици со човечки ресурси (HR) во Македонија
  • Начини за наоѓање на работа во Македонија
  • Препораки за успешно претставување пред работобарателите
  • Kariera.mk социјална иновација и проект кој поврзува илјадници работобаратели и компании

Настанот е во рамките на Регионалната Платформа (YOUSEE) со поддршка на фондови од Европската Унија.

МКЦ-Битола е институционален грантист на програмата Цивика Мобилитас.