Нашата Благица Петрески учествуваше на работилница за предвидување, „Иднината на Западен Балкан во 2043 година“, во Берлин, Германија, на 5 и 6 јули 2023, во организација на Aspen Institute Germany.
Повлекувајќи се од краткорочното размислување и дневните наслови, работилницата целеше да развие стратешки пристапи со долгорочен фокус на мирот, просперитетот и интеграцијата во #ЕУ.

The post #Foresight работилница во Берлин first appeared on Finance Think.

The post #Foresight работилница во Берлин appeared first on Finance Think.