Институтот за општествени и хуманистички науки – Скопје со задоволство Ви ја претставува новата платформа #деполаризирајсе.

Оваа on line платформа е во рамки на проектот „Преку деполаризација до демократски, стабилни и вклучувачки институции: Придонес на граѓанското општество“ кој Институтот го спроведува со финансиска поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка во рамки на програмата Цивика Мобилитас и во соработка со партнерите: Институт за медиуми и аналитика, Балкански Институт за Регионална Соработка и Живот со предизвици.

Главната цел на проектот е критички и информиран дијалог, мониторинг, анализа и застапување политики кои ќе придонесат кон јакнење на капацитетите на извршната власт за градење демократски и инклузивни институции.

Дознај повеќе на https://www.depolarizirajse.org/

Screenshot_44