bito;aЗдружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола на 15 мај 2017 година ќе ја започне својата прва crowdfunding (групно финансирање) кампања „КиноБит: Алатка за јакнење на млади активисти“ за да обезбеди 5.500 американски долари, средства кои се потребни за опрема за продукција на кратки филмови за време на првиот Кино Кабаре настан во Битола и Македонија. Кампањата ќе биде …