„Нашите пораки со овој филм до сите граѓани/ки, особено до политичарите се: да ги постават интересите на децата пред сѐ, да сторат сѐ за да се спречи насилството во и надвор од институциите, оти: децата гледаат, децата прават! Да им дадат шанса на мирот, на демократијата, со тоа им даваат шанса на децата, на младоста! Што и да се случи, да знаат дека носат одговорност! Да покажат разумност и ненасилство во секоја постапка! Да знаат дека на децата им треба мир, љубов, благосостојба, а не војна, омраза, сиромаштија“, додаваат од детската амбасада.

НАПОМЕНА:

Филмот не се препорачува за деца под 12 години и за негово следење е неопходен надзор од родител или старател. Филмот завршува со потресни сцени на деца жртви од војната во Сирија, со порака да не биде дозволено тоа да се случи на ниту едно дете.