Елизабета Митева за расказот „Среќата е дома“  е добитничка на специјалната награда Лингва Мадре 2021 година. Оваа награда е воспоставена во рамки националниот литературен натпревар Лингва Мадре, осмислен од Даниела Финоки и претставува постојан проект на регионот Пиемонт, меѓународниот саем на книгата во Торино и Слоу Фуд, кои ја доделуваат специјалната награда на Тера Мадре.

Повеќе прочитајте ТУКА.