CKGS CKA PHV 1Во рамките на ЦКА ПХВ неделата која традиционално се одбележува од 21 до 27 септември, волонтерите од Kлуб на млади при Црвен крст на град Скопје на 13.11.2016г. (недела) во Драмски театар ја изведоа театарската претстава „Приказна за една идеја“. Преку изведбата волонтерите ја доближија приказната за формирањето на Црвениот крст, принципите, женевските конвенции , со акцент на ликот и делото на нобеловецот Анри Динан.

CKGS CKA PHV 1

Со огромен ентузијазам и посветеност младите на Црвен крст на град Скопје успеаа да го задржат вниманието на публиката во преполната сала. Претставата е по сценарио и режија на Снежана Конеска Руси која во изминатите три месеци одржуваше редовни проби и подготовки со младите кои беа дел од ова претстава. Околу 350 гледачи ја проследија претставата во Драмски театар. Беа изведени 25 претстави во целата земја и преку 4000 гледачи ги проследија истите.

CKGS CKA PHV 2

Програмата оваа година е поддржана преку Цивика мобилитас.