На Еко-настанот „Зелен Глобус“ во организација на “Скопје смог аларм” кој се одржа на 28.09.2017 во МКЦ Клуб, Тимот на Урбани акции ја добија награда за акцијата „Џиновско Гнездо“. На Еко-настанот беа доделени симболични награди (плакети) на истакнати активисти, доктори, новинари, истражувачи и поддржувачи од областа на екологијата, пред сè од областа на аерозагадувањето. Настанот беше и можност за вмрежување помеѓу граѓани кои делуваат во областа на заштита на животната средина.