Мирисот на домашно подготвената, вкусна храна го привлекува семејството на трпеза, а единството на вкусови создава единство во семејството. Мирисот на храната е специфичен за едно семејство.

„Израснав во семејство во кое секогаш имало почит кон основните вредности на живеењето – љубов, фамилијарност, емпатија, почит кон човекот, почит кон различностите, кон трудот,  а  научив и кон храната да се однесувам со посебен пиетет.  Се потрудив да го зачувам ова семејно наследство“.

Повеќе прочитајте ТУКА.