На жената од руралната средина потребен и е подобрен пристап до информации како и зголемување на дигиталната и информациска писменост која што пак како потреба се наметна со новиот начин на делување во услоби на кризата предизвикана од Корона вирусот.

Прочитајте повеќе ТУКА.