Finance Think учествува на третата панел дискусија на тема „Македонската економија е европска – мобилност, конкурентност, развој“, во организација на Secretariat for European Affairs.
 
Благица Петрески се обрати во вториот панел посветен на кластер 3 Конкурентност и инклузивен #раст, заедно со министрите Крешник Бектеши, Јетон Шаќири, Бисера Костадинова Стојчевска, Адмирим Алити, и директорката на УЈП Сања Лукаревска.
viber_image_2022-12-12_07-12-28-684