Невладината организација Ергос, спонзорирана од Цивика Мобилитас објавува јавен повик за учество во проектот “Млади во Акција”. Целта на проектот е да се променат границите и да се зближат различностите. Во проектот учество заземаат македонскиот и албанскиот етникум. Младите учесници ќе имаат можност да ја презентираат својата култура, храна, фолклор и да се зближат меѓу себе! Целта на презентациите е да се покаже дека има меѓусебно разбирање и почитување, и дека колку и да сме различни – заедно сме посилни!

Презентацијата треба да трае 15 минути и во целата презентација да се сублимираат – што е можно повеќе информации за вашата храна, фолклор традиција. Кои се вашите традиционални јадења? Кое е вашата традиционално оро? Каква е вашата музика? Колку се слични и колку различни! (одбери за што ќе направиш презентација во која ќе преовладува заедништво)

Сите заинтересирани кандидати кои сакаат да ја презентираат својата култура и начин на живеење нека ја испратат  презентацијата на nvo.ergos@gmail.com.

За најсреќните кандидати следува и парична награда!

Ве очекуваме!