Во Дистрикт на Цивил Прес Студио интервју на Зоран Иванов со Маја Димитрова.

Маја Димитрова – хуманистка, едукаторка во Националната галерија во Скопје во Дистрикт зборува за:

  • Несебчната посеветеност на децата со различен спектар на попреченост;
  • Инвентивноста и креативноста во сложените едукативни околности;
  • Позитивната инетракција и инвентивниот влог во децата;
  • Децата и родителите и за општеството и државата.

Интервјуто погледнете го ТУКА. 

камера: Атанас Петровски
монтажа: Ариан Мехмети