Беше сабота. Февруари се ближеше кон средината, но времето беше топло… Зимата омекна. Родителите на Влатче ова утро го пиеја кафето заедно со родителите на Вики. – Убаво е човек во вакви денови да отиде на излет да прошета некаде – рече чичко Томислав, таткото на Вики. – Да, навистина е така.

Повеќе: Да ги зачуваме мочуриштата и биволите!