Донација од Багети
Пекарата „Багети“  иако мала пекара сепак се покажа како големи борци против вишоците на
храна тие се вклучија со секојдневно донирање на нивните вишоци храна, која подоцна се
редистрибура до Црвен Крст – Визбегово , Црквата Св Петар и Павле – Ѓорче Петров и до Центарот
за деца на улица – Шуто Оризари.

 

 

 

Донација од Жито Леб
Жито Леб е едно од најопшествено одговорните компании во нашата држава тие за месецот
Август ни донираа секојдневно ( Пон – Петок ) по околу 50 килограми вишоци храна односно
повеќе од 1100 кг за месецот Август од нивните производи, која е се распределена на повеќе од
350 лица кои се користици на Црквата Св Петар и Павле – Ѓорче Петров и Центарот за деца на
улица – Шуто Оризари и Црвен Крст – Визбегово.

 

Донација од Витаминка А.Д
Витаминка А.Д повторно докажа дека ја заслужува титулата најопштествено одговорна компанија
во нашата држава. Тие за месецот Август донираа 656 кг вишоци храна односно 2187 порции
храна од нивните продукти меѓукои : Сенф , Чипс и Смоки. Храната беше распроделена на
Вистински делна на Љубезност , Дневен центар за деца на улица Шуто Оризари , Црвен Крст на
Град Скопје , Порака Неготино , ХОПС и Доверба кои се членки на мрежата „Сите Сити“ Храната е
поделена на социјално загрозени семејства и бездомни лица.

 

Донација од Виталиа
Виталиа се едно од најголемите борци против отпадот. Тие констатно ги донираат своите вишоци
храна за да се намали загадувањето на околината. За месец Август тие донираа 800кг млеко во
прав кое беше поделена на соц. загрозените семејства и бездомни лица. Донацијата е
распроделена на повеќе организации од мрежата „Сите Сити“

 

Донација од „Добра Земја“

Два пати во неделата   продавницата за органска храна „Добра Земја“ ги подарува своите вишоци овошја и зеленчуци кои наместо во отпадот завршуваат во чиниите на крајните корисници на членките на мрежата „Сите Сити“