fbpx
x
Мени

Подобрување на пристапноста на сервисите за жените со попреченост

Овој тематски документ се фокусира на предизвиците со кои се соочуваат жените со попреченост во однос на барање помош при родово базирано насилство (РБН). Заштитата на жените со попреченост од РБН е еден од главните проблеми кои ги обработува мрежата Жени против насилство Европа (WAVE) и нејзините организации членки и е една од централните теми […]