fbpx
x
Мени

Годишен извештај на коалицијата С3ПМ3-(2014)

И во 2014 година продолжи негативниот тренд на неказнето физичко и психолошко насилство (говор на омраза) врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет (случај „Дамар“). Во 2014 година продолжи уште поорганизирано и борбата на ЛГБТИ активистите против физичкото насилство, говорот на омраза и структурното насилство,која кулминираше со неколку јавни протести пред Јавното обвинителство, во […]