fbpx
x
Мени

Прирачник со меѓународни стандарди за заштита од дискриминација врз основа на сексуалната ориентираност и на родовиот идентитет

Целта на овој прирачник е да се создаде лесно применлива алатка штоќе им ги доближи меѓународните стандарди за заштита од дискриминација врз основа на сексуалната ориентација и на родовиот идентитет на судиите, претставниците на телата за заштита од дискриминација, адвокатите и на активистите за заштита на човековите права. Прирачникот содржи преглед на меѓународни и на […]