fbpx
x
Мени

Ајде биди волонтер – водич за волонтери

Овој водич има за цел да им појасни на младите која е важноста на волонтерството, која е разликата помеѓу волонтер и практикат, правата и обврските на волонтерите, каде да најдат информации за волонтерство во Македонија. Автори: Сања Стефановиќ Сања Божовиќ Дизајн: Дани Јанев Поддржано од УСАИД и ФООМ.

Прирачник на Меѓународниот Волонтерски Сервис

Уште од почетокот на движењето, волонтерите биле водени од желбата да дадат позитивен придонес во општествата денес, стремејќи се кон мирни и праведни животни услови преку заедничка работа.