fbpx
x
Мени

Кратка збирка на информација за едукација на млади Роми и не-Роми за ромскиот холокауст и геноцидот врз Ромите за време на Втората светска војна

Потребата за образование за сеќавање се гледа како алатка за зајакнување на идентитетот на младите Роми и како алатка за борба за човековите права и против дискриминација. Згора на тоа, потребата за овие видови на образовни алатки, исто така може да се види во сѐ поголемиот говор на омраза кон Ромите, од кои голем дел […]