fbpx
x
Мени

Дејвид Харви – „Правото на град“

Ако за Дејвид Харви урбанизацијата која зависи од финансиските институции е централна за опстoјување на капитализмот, токму тука тој ја гледа идејата за правото на град како најсилно орудие во политичкиот и класниот судир што се случува денес. Урбанизацијата има oдлучувачка улога во апсорпцијата на вишокот капитал, што е случај и со Скопје и поголемите […]