fbpx
x
Мени

Хигиенски пакети за ромски семејства со новороденчиња 29.04.13

Исхраната и семејството – сезона зима

Прехранбената кошница во сезоната зима претставува збир на прехранбени производи според асортиман и количини потребни за правилна исхрана на четиричлено семејство.Прехранбената кошница во сезоната зима носи карактеристики на намалена понуда на свеж зеленчук и овошје и нивни повисоки цени. Поради тоа во кошницата се планирани други производи како што се: зелка, спањак, праз, туршија, конзервиран […]

Исхраната и семејството – сезона пролет

Прехранбената пролетна кошница претставува збир на прехранбени производи во сезоната пролет потребни за правилна исхрана на четиричлено семејство. Прехранбената кошница има за цел на потрошувачите да им овозможи правилен избор и асортиман на прехранбени производи, според физиолошките потреби за храна, едукација на потрошувачите за соодветно користење на сезонски зеленчуци и овошје, како и можност за […]

Исхраната и семејството – сезона лето

Летната прехрамбена кошница претставува збир на прехранбени производи однапред планирани според количините и асортиманот за хранење на четиричлено семејство. Сезоната лето носи карактеристика на зголемен асортиман на сезонски зеленчук и овошје можат да заменат дел од зеленчукот и овошјето од зимската,односно пролетната сезона.Во прехранбената кошница во летната сезона се планирани нови свежи зеленчуци како: пиперка, […]

Исхраната и семејството – сезона есен

,,Прехранбената есенска кошница”претставува збир на прехранбени производи во сезоната есен потребни за правилна исхрана на четиричлено семејство. Прехранбената кошница во сезоната есен се карактеризира според богатата понуда на зголемен асортиман на свеж зеленчук и овошје.Прехранбената кошница има за цел на потрошувачите да им овозможи правилен извор и асортиман на прехрамбени производи, според физиолошките потреби за […]