fbpx
x
Мени

Потрошувачот и неговите права кога купува производи

Производи кои не се трошат при прва употреба се, на пример: обувки, облека, накит, постелнина, теписи, завеси, уреди за домаќинство, мебел и сл. Од што треба да тргне потрошувачот при купување на овие производи? Од своите потреби, финансиските средства, да ја разгледа понудата, да ги прочита декларациите на производите (состав, намена и сл., на пример, […]

Инфотека: Храна и исхрана

Во врска со прашањето за правилната исхрана експертите и СЗО (Светската здравствена организација) актуелно ја промовираат пирамидата на исхрана.Правилната исхрана значи конзумирање на разноврсна храна во зависност од возраста,здравствената состојба и физичката активност. Храната што се наоѓа на базата на пирамидата може да се конзумира во поголеми количини, додека при конзумирањето на храната, на нивоата […]