fbpx
x
Мени

Стратегија за млади претприемачи од немнозински етнички заедници

Претприемништвото се препознава како една од најважните проблематики на модерната економија; меѓутоа, истовремено тоа е познато и како една од најсложените области. Стратегијата за млади претприемачи има за цел да ja зголеми самодовербата за претприемачките потфати на сите граѓани при што ќе ги оспособи да имаат целосна и ефективна улога во идниот развој на економијата […]

Воведување иновативност во работењето на граѓанските организации преку социјално претприемништво

Оваа програма за учење е погодна за луѓе кои веќе имаат основни познавања од социјалното претприемништво, како и за нови учесници. Дури и да немате основно познавање, ние ви нудиме програма за учење на основните концепти кои ќе ви требаат и референциите за да го проширите знаењето.

Успешни приказни-Роми претприемачи

Центарот за економски анализи (ЦЕА) и Иницијатива за развој и инклузија назаедниците (ИРИЗ) во рамките на проектот “Политики за претприемништво во Македонија за надминување на другоста кон Ромите” изработи анализа на политиките за претприемништво во Република Македонија за надминување на “другоста” кај Ромите. Од анализата идентификувани се бариери кои придонесуваат до трансформацијата на неформалната трговија […]