fbpx
x
Мени

Анализа и преглед на политиките за социјално вклучување на младите

Социјалната инклузија и вработувањето претставуваат сериозен предизвик со кои Република Македонија се соочува во континуитет преку повеќе групи на невработени лица вклучувајќи: млади, долгорочно невработени лица, корисници на социјална помош, лица со низок степен на образование. Младите лица, како една од ранливите групи на пазарот на трудот во Македонија, во четврто тримесечје 2015 година2 се […]