fbpx
x
Мени

Ослободи ја идејата и преземи акција

Имаш идентификувано општествен предизвик? Ова видеа ќе ти помогне како полесно да го дефинираш проблемот кој сакаш да го решиш, но и да дојдеш до идеја и план на активности.

Мотивациски викенд

Целта на Мотивациски викенд е да ги мотивираме младите да работат на себе, на приватен и професионален план, преку млади и успешни луѓе кои ќе ја споделат својата приказна за нивниот досегашен успех и работилници за личен и професионален развој.

Извештај од анализа на мерки за вработување според оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на труд за периодот од 01.01.2017 – 31.05.2017 година

Р. Македонија од аспект на прашањето за намалување на невработеноста се соочува со бројни предизвици. Со цел да се подобри функционирањето на пазарот на труд, да се поддржи отворањето на нови работни места и да се зголеми вработливоста на невработените лица изготвен е Оперативен план за 2017 година со кој се опфатени активните програми и […]