fbpx
x
Мени

Препораки за зголемување на интегритетот и професионалноста на онлајн медиумите

Македонската онлајн сфера е преплавена со информативни веб страници кои се претставуваат како медиуми. Евидентно е дека нивото на јавното информирање во онлајн сферата е на загрижувачки ниско ниво. Како да се одделат „лажните“ од „важните“ – решението сепак е во саморегулацијата, а не во регулацијата.