fbpx
x
Мени

Годишен извештај за криминалот од омраза во 2016 година.

Севкупната цел на овој проект е да придонесе за изготвување на ефективни и одржливи механизми на владеење на правото и правен систем што ќе ги штити правата на сите граѓани(к)и. Во таа насока, ОБСЕ продолжи да им помага на националните чинители во усвојувањето и кроењето на подобрувањата на законодавството што ги регулира злосторствата од омраза […]

Годишен извештај за криминалот од омраза во 2015 год.

Овој извештај е резултат на проектот „Зајакнување на националните капацитети за справување со криминал од омраза и говор на омраза“, финансиски поддржан од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, а спроведен во периодот помеѓу 1 јануари и 31 декември 2015 г. Главната цел на проектот е да се зголеми разбирањето и да се засили капацитетот на […]

Годишен извештај за криминалот од омраза во 2014 год.

Овој извештај е резултат на проектот „Унапредување на националната инфраструктура против злосторства од омраза и говор на омраза“, финансиски поддржан од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, а спроведен во периодот помеѓу 1 јануари и 31 декември 2014 г. Главната цел на проектот е да се зголеми разбирањето и засили капацитетот на институционалните и граѓански општествени […]

Не говор на омраза

Видео клип кој е направен од страна на СППМД за време на проектот Hate Fighters Work Plan 2016 кој е финансиран од страна на European Youth Foundation, Council of Europe Овој клип произлезе од страна на младите кој учествуваа на креативната работилница за Hip – Hop .