fbpx
x
Мени

Моќта на извршната власт

Развојот на демократските вредности, почитувањето на човековите права и владеењето на правото се едни по основните начела на Европската Унија, па оттука спроведувањето на овие вредности во Република Македонија е од суштинско значење во процесот на евроинтеграциите. Транспаренси Интернешнл – Македонија (ТИ-М) во извештајот на „Националниот систем на интегритет – оценка за Македонија“ нотираше дека […]