fbpx
x
Мени

Ромите на македонските граници

По долгиот процес на преговори во 2009 и во 2010 година, помеѓу Европската комисија и државите од Западниот Балкан (со исклучок на Косово), Македонија, Црна Гора, Србија, Албанија и Босна и Херцеговина беа ставени на таканаречената бела 1 листа за безвизно патување во Европската Унија (ЕУ). Возобновената слобода за патување на граѓаните од овие држави […]