fbpx
x
Мени

Право на еднаквост и слобода на движење на границите:искуства од давање правна помош

Оваа анализа е подготвена во рамките на проектот „Справување со препреките за излез -Ромите на македонските граници“ (“Combating barriers for exit: Macedonian Roma at the borders”), кој го спроведуваат Институтот за европска политика од Скопје и здружението на граѓани КХАМ од Делчево. Главната цел на проектот е придонес кон менување на јавниот дискурс втемелен на […]