fbpx
x
Мени

Оцена на законодавните и регулаторни одредби поврзани со работата на државниот завод за ревизија

Институционална трансформација на Државниот завод за ревизија (ДЗР) во Македонија датира од 1999 година, кога девет вработени од Дирекцијата за економско финансиска ревизија беа префрлени во новоформираниот ДЗР. Од своето основање до денес (првиот Закон за државна ревизија беше донесен во 1997 година), ДЗР се развива во услови на интензивни процеси на реформа на системот […]