fbpx
x
Мени

Годишен извештај на коалицијата С3ПМ3-(2015)

Здравствените права на луѓето што употребуваат дроги се загрозуваат од многубројните прекршувања на нивните човекови права при контакт со полицијата. Криминализацијата на луѓето што поседуваат дрога за лична употреба го загрозува нивното право на здравје. Најбројни жртви на повреди на правата во полициските акции за „сузбивање на дрогата“ се рекреативните корисници на „тревкаста материја“. Лицата […]