fbpx
x
Мени

Изложба „Жените од Свети Николе низ историјата“ 12 04 2017

Организацијата на жените на општина Свети Нииколе на ден 12.04.2017 година во соработка со Народниот музеј од Свети Николе ја реализираше изложбата „Жените од Свети Николе низ историјата“. Изложбата беше посветена на жената борец за женски права, покојната прва претседателка на ОЖО Свети Николе, г-ѓа Вера Златева. На изложбата беа поставени биографии на 31 светиниколчанка, […]