fbpx
x
Мени

Алтернативен извештај на невладините организаци кон државните извештаи за состојбата со правата на детето во Република Македонија

Република Македонија (РМ) во последниве години надмина многу политички и економски пречки, но од перспектива на правата на детето напредокот е ограничен. Евиденцијата која е дадена во Анализата на состојбата на децата во РМ од февруари 2008 аргументира дека ситуацијата на децата во Македонија станува во многу нешта полоша. И покрај бурните законодавни реформи и […]