fbpx
x
Мени

Прирачник за социјално претприемништво

Овој прирачник е наменет за сите потенцијални социјални претприемачи што се заинтересирани да започнат социјален бизнис за вработување на лица од ранливи категории. Првенствено е наменет за невладини организации што даваат соодветни социјални, правни, здравствени услуги на лица од ранливи категории и се заинтересирани за економско зајакнување на тие лица или економска одржливост на организацијата […]

Младите бараат!

Видео озработено од младите волонтери на ХЕРА, во врска со нивните барања од новата Влада. Младите бараат она што им следува – пристап до услуги за сексуално и репродуктивно здравје! Младите бараат: – орална контрацепција на позитивната листа и пристап до бесплатни кондоми – сеопфатно сексуално образование во училиштата – младински пријателски центри за сексуално […]