fbpx
x
Мени

Состојбата во секторите транспорт и енергетика во Република Македонија, како до забрзување на реформските процеси

Секторите транспорт и енергетика се едни од областите кои бараат огромни инвестиции и човечки капитал, а и труд за да се развијат и реформираат на патот кон ЕУ. Оттука и предизвиците со кои се соочуваат овие сектори се големи, комплексни и најчесто треба многу реформи, време, едукација и фондови за нивно решавање. Анализата се однесува […]