fbpx
x
Мени

За што се наменети средствата на граѓанските организации во Македонија?

За што се наменети средствата на граѓанските организации во Македонија?

Нефинансиски форми на државна поддршка за граѓански организации од Балканот и Турција

Целта на овој документ е да го актуелизира значењето на нефинансиските форми на поддршка (НП) меѓу државните и локалните јавни службеници и претставниците на граѓанските организации (ГО) за развојот на граѓанското општество во земјите на Балканот и Турција1. Граѓанските организации имаат значителна корист од нефинансиска поддршка (НП), особено во рамки на државите од Западен Балкан, […]