fbpx
x
Мени

Примена на асистивната тенологија во редовното образование во Македонија и Австрија

Технологијата го олеснува животот на сите луѓе. Асистивната технологија станува сѐ позначајна алатка за вклучување на лицата со попреченост во современиот дигитален свет, заснован на знаење и информации. Во образованието, асистивните решенија претставуваат значаен ресурс што ги подобрува образовните можности на децата и младите со попреченост. Многу земји располагаат со богато искуство што потврдува дека технологијата има потенцијал за позитивна […]