fbpx
x
Мени

Македонска Асоцијација за слободна сексуална ориентација

Република Македонија во процесот на демократска транзиција, ги прифати вредностите како владеење на правото, и особено заштитата на основните права и слободи како неоделлив дел од овој стандард. Внатрешен елемент и идеја во овој поглед, исто така е и концептот на недискриминација и еднаквост. Сексуалната ориентација како многу чувствителен проблем, тесно поврзан со идејата на идентитетот на едно лице, се појави […]