fbpx
x
Мени

Годишен извештај на коалицијата С3ПМ3-(2014)

И во 2014 година продолжи негативниот тренд на неказнето физичко и психолошко насилство (говор на омраза) врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет (случај „Дамар“). Во 2014 година продолжи уште поорганизирано и борбата на ЛГБТИ активистите против физичкото насилство, говорот на омраза и структурното насилство,која кулминираше со неколку јавни протести пред Јавното обвинителство, во […]

Годишен извештај на коалицијата С3ПМ3-(2015)

Здравствените права на луѓето што употребуваат дроги се загрозуваат од многубројните прекршувања на нивните човекови права при контакт со полицијата. Криминализацијата на луѓето што поседуваат дрога за лична употреба го загрозува нивното право на здравје. Најбројни жртви на повреди на правата во полициските акции за „сузбивање на дрогата“ се рекреативните корисници на „тревкаста материја“. Лицата […]