fbpx
x
Мени

Мобилност на студенти и академски кадар од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Публикацијата дава осврт на дефиницијата на академска мобилност како и улогата на академската мобилност во Болоњскиот процес. Опфаќа и статистички преглед на академската мобилност како и придобивки од истата. Автори: Моника Божиновска, Огнен Јакасановски, Марија Мирчевска Помлад истражувач: Самет Шабани Лектор: Симона Груевска – Маџоска Поддржано од Фондација Отворено Општество Македонија.