fbpx
x
Мени

Транспарентност и отчетност на агенциите: Компаративна анализа на пет регулирани сектори во Србија и во Македонија

Регионалната програма за промоција на истражувањето во Западен Балкан (РППИ) го промовира истражувањето во областа на општествените науки во Западен Балкан (Албанија, Босна и Херцеговина, Косово*, Македонија, Црна Гора и Србија). Истражувањето во областа на општествените науки го помага разбирањето на специфичните реформски потреби на земјите во регионот и идентификувањето на долгорочните импликации од изборот […]