fbpx
x
Мени

COVID-19

Во време кога целиот свет мора да се прилагоди на новонастанатата ситуација со коронавирусот, граѓанските организации се меѓу првите кои ја препознаваат итноста и преземаат солидарни чекори во своите заедници. Тие се соочени со предизвикот да ги затворат своите канцеларии, да ги приспособат нивните услуги на изолацијата, како и да покажат високо ниво на иновативност.

ДатумОрганизацијаЛинкОпис на активностПродуктОбластТИП
31.5.2020Здружение за еднородителски семејства „Една може!“https://cutt.ly/KyXAXhHРаспределена донација на вегебургери од Vegan365Kitchen. Споделени 27 полнозначни оброци кон самохрани мајки и нивните семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
31.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/hoBsINoДистрибуирање хуманитарна помош за социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
31.3.2020Здружение ЕСЕhttps://bit.ly/3dKTOHmРодителство за време на епидемијата со КОВИД-19 (Дел 6- Разговор околу КОВИД-19)БрифДеца млади и студентиПоранешен грантист
31.3.2020Здружение ЕСЕhttps://bit.ly/3bDJRcFРодителство за време на епидемијата со КОВИД-19 (Дел 5 -Останете смирени и справувајте се со стресот)БрифДеца млади и студентиПоранешен грантист
31.3.2020Здружение ЕСЕhttps://bit.ly/2JskjU7Родителство за време на епидемијата со КОВИД-19 (Дел 4 - Лошо однесување)БрифДеца млади и студентиПоранешен грантист
31.3.2020Здружение ЕСЕhttps://bit.ly/2ygCoBYРодителство за време на епидемијата со КОВИД-19 (Дел 3- Направетe план/структура)БрифДеца млади и студентиПоранешен грантист
31.3.2020Здружение ЕСЕhttps://bit.ly/39tWhCxРодителство за време на епидемијата со КОВИД-19 (Дел 2- Останете позитивни)БрифДеца млади и студентиПоранешен грантист
31.3.2020Младите можатhttps://cutt.ly/TtGq3CbСовети за одржувње на менталното здравје во време на самоизолацијаКорисни советиЗдравјеПоранешен грантист
31.3.2020Хуманитарна организација „Свети Спас“https://cutt.ly/DtZawGFДонирани заштитни маски за медицинскиот персоналСоопштениеХуманитарна помошНе е/бил грантист
31.3.2020Здружение ЕСЕhttps://bit.ly/3bJ1t7kКОВИД-19 повик за акција: Што можете да направите на ниво на заедница за да се промовира социјалната солидарностБрифМаргинализирани заеднициПоранешен грантист
31.3.2020Хуманитарна организација „Свети Спас“https://cutt.ly/dtZaeOUДонирана храна за медицинскиот персонал на Клиниката за инфективни болестиАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
31.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/fyjh8WISTOP COVID 19ВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
31.3.2020Авајаhttps://cutt.ly/ctUyLPXПредлог социјален пакет за справување со економските ефекти од последиците на коронавирусотСоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
31.3.2020Здружение ЕСЕhttps://bit.ly/3awaxfmРодителство за време на епидемијата со КОВИД-19 (Дел 1- Време за еден на еден)БрифДеца млади и студентиПоранешен грантист
31.3.2020Центар за граѓански комуникацииhttps://cutt.ly/ItYrCSUВонреден мониторинг и истражување на итните јавни набавки поврзани со коронавирусотБрифВладеење на правотоГрантист
31.3.2020Јадро Асоцијација на независната културна сценаhttps://cutt.ly/ItYrM5FАнкета за ефектот на COVID-19 на животот и работата на уметниците и културните работнициАнкетаКултураНе е/бил грантист
31.3.2020Здружение за поддршка и развој Хуманостhttps://cutt.ly/8tYrNH5Воспоставен мобилен тим за помош и поддршка на возрасните лица кои набавуваат продукти и лекови.Активности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
31.3.2020Лоза Фондација Македонијаhttps://cutt.ly/wya8JXEСоработка со организацијата „Дендо Вас“ и општината Шуто Оризари, за да им понуди помош на посиромашните семејства кои живеат тамуАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
31.3.2020Здружение ЕСЕhttps://bit.ly/340HkqHДоење и грижа за новороденото во време на епидемијата со КОВИД-19БрифЗдравјеПоранешен грантист
30.6.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/DoBaSjlХуманитарна акција на Црвениот крст на град Скопје и Pekabesko a.d.Скопје наменета за помош на ранливи семејстваАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
30.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/OoBd6IdДонации за 16 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
30.5.2020Црвен крст на Република Северна Македонија - Општинска организација Кочаниhttps://cutt.ly/2oBs19KДистрибуција на пакети од UNICEF и UN WomenАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
30.5.2020Јадро Асоцијација на независната културна сценаhttps://cutt.ly/IyXAz8nИнформација за јавност по повод носење на Уредбата за финансиска поддршка на уметници за време на вонредната состојбаСоопштениеКултураНе е/бил грантист
30.5.2020Рурална Коалициjаhttps://cutt.ly/jyM7DWNНовинарска сториjа за жените од руралните средини од Куманово, нивните стравови, предизвици, економскиот удар со коj што се соочуваатАктивности на теренЗемjоделство и рурален развоjГрантист
30.5.2020Центар за истражување и креирање политикиhttps://cutt.ly/LyM7LMDКовид-19 и последиците врз македонското стопанствоИнфографикЕкономијаПоранешен грантист
30.5.2020ПИНА - Платформа за истражувачко новинарствоhttps://cutt.ly/7ujbDF6#ПросторАнтиКорона: Потребни пренамени на улици од автомобили кон велосипедиАнализаМедиумиГрантист
30.5.2020Асоцијација за е-трговија на Македонијаhttps://cutt.ly/kyXARCD57% од Европејците купуваат online повеќе од кога било за време на пандемијатаЕдукативни содржиниТехнологијаНе е/бил грантист
30.5.2020Црвен крст на Република Северна Македонија - Општинска организација Кочаниhttps://cutt.ly/moBs9fDДистрибуирани 100 хуманитарни пакети донација од групацијата Штаермеркише ШпаркасеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
30.5.2020Рурална Колацијаhttps://cutt.ly/GyXALKYКовид 19 и гласот на жената од руралната срединаЕдукативни содржиниЗемjоделство и рурален развоjГрантист
30.5.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/jumka4MОтворени вратите за корисниците на Психолошка поддршка и советување, социјален клуб и односи со јавност на 100 Роми жртви на холокаустотСоопштениеМаргинализирани заеднициГрантист
30.4.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/DyjjqlrДистрибуција на пакети храна до загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
30.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Кумановоhttps://cutt.ly/ayjjw4wДистрибуција на хуманитарни пакети до социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
30.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/Ayjjow7Обезбедување на поддршка на ранливите категории на граѓани околу набавка на неопходни продукти како и дистрибуција на хуманитарна помошАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
30.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/iyk9aRMОвозможена правна и параправна помош за 171 случаи и четири барања за вонреден инспекциски надзорИнфографикРаботнички праваПоранешен грантист
30.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/myRLKWkПоделени 200 кг. храна и 50 кг. хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
30.4.2020Шепасти ентузијастиhttps://cutt.ly/Oyk9dRrОбезбедени хуманитарни пакети за пет семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
30.4.2020Ромалитикоhttps://cutt.ly/vyRXoZeИнфографик од спроведеното истражување за состојбата и ставови помеѓу Роми и нероми за време на кризата предизвикана од КОВИД 21ИнфографикМаргинализирани заеднициГрантист
30.4.2020Здружение за хумано општествен развој ,,Проект Среќа,,https://cutt.ly/yyRUR6JДонација на храна и хигиенски производи од Шепасти Ентузијасти – Pawsome Enthusiasts за 5 семејства на Проект СреќаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
30.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/syXAhFpИндустриското производство во март 2020 забележа најголем годишен пад во последните две децении, од 13,4%ИнфографикЕкономијаГрантист
30.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/XyRLKuRПоделена храна на вкупно 170 лицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
30.4.2020ЛГБТ Јунајтед Тетовоhttps://cutt.ly/tyRLSr6Над 200 пакети со храна, 100 маски, парични донации и купени лекови за ЛГБТИ лицата од цела земјаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
30.4.2020Здружение за сексуални и родови малцинства СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ Скопјеhttps://cutt.ly/0yjh10oСеопфатен извештај за различните видови активности коишто ги спроведовме во месеците март и априлИзвештајЛГБТИПоранешен грантист
30.4.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/CymQv6DСемејно насилствоFactsheetРодови прашањаПоранешен грантист
30.4.2020Македонска асоцијација за човечки ресурсиhttps://cutt.ly/Gyjh0DlВебинар „Вашите извори на моќ во време на криза“Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
30.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/JyXAjsXФТ Став бр. 45 за овозможување владина помош во услови на отпуштање работнициБрифЕкономијаГрантист
30.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/yyRLC0kОбезбедени 200 хуманитарни хигиенски пакети за Ромки кои се бремени или неодамна породени, во Скопје и КумановоАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
30.3.2020Креативна Македонијаhttps://cutt.ly/LyyXttGНеделен предизвик за во самоизолација - везењеКорисни советиОбразованиеНе е/бил грантист
30.3.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://kutt.it/zZc6msДониран кревет за семејство во БутелАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
30.3.2020Македонско здружение за заштита при работаhttps://cutt.ly/ztYrVfWБрошура за фактите, симптомите и превенција од КОВИД-19БрифЗдравјеНе е/бил грантист
30.3.2020Научна фондација Спироскиhttps://cutt.ly/PymQWLJБесплатно објавување трудови во Тематски број „Болеста на каронавирус (КОВИД-19)“ на наглиски јазикПубликацијаОбразованиеНе е/бил грантист
30.3.2020Македонско здружение за заштита при работаhttps://cutt.ly/ytYrVXoУпатство за облекување лична заштитна опремаБрифЗдравјеНе е/бил грантист
30.3.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/myjjaUpДоставена терапија за 8 хронично болни лица кои се сместени во државниот карантин во Демир Капија и СкопјеАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
30.3.2020Македонско здружение на млади правнициhttps://cutt.ly/gtYr25hРедовно објавување на уредбите кои што ги носи ВладатаЕдукативни содржиниВладеење на правотоПоранешен грантист
30.3.2020ПИНАhttps://cutt.ly/qtYr3XZСторија за преместување на културата онлајн во време на пандемијаБлогКултураГрантист
30.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/Zyjh8H2Оперативниот центар за одговор при катастрофи на Црвен крст на РСМ во Момин Поток на дневна основа ја следи состојбата поврзана со COVID19ВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
30.3.2020Доброволно противпожарно друштво - Свети Николеhttps://cutt.ly/ktGqBFLИзработка и поставување систем за дезинфекција на возила на влезот на Свети НиколеАктивности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
30.3.2020Здружение за финансиска писменост КОРЕПЕРhttps://cutt.ly/BtH3iAbАнализа на три сценарија за приливите во Буџетот на Република Северна Македонија за вториот, третиот и четвртиот квартал од 2020 годинаFactsheetЕкономијаНе е/бил грантист
30.3.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/gtKGMPmПрипрема - пакување на над 300 прехранбени пакети за стари изнемоштени лица во Општина ЦентарАктивности на теренСиромаштијаПоранешен грантист
30.3.2020Здружение за хумано општествен развој ,,Проект Среќа,,https://cutt.ly/CyRUPKDНа крајот на март, беше поделена голема количина на алишта за деца од село БистренциАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
30.3.2020Македонско здружение за заштита при работаhttps://cutt.ly/ptYrBJ0Соопштение за превентивно делување во спречување на ширењето на коронавирусотСоопштениеРаботнички праваНе е/бил грантист
30.3.2020Младите можатhttps://cutt.ly/stGq2WQКвиз и препораки за зголемување на продуктивноста за време на изолацијаОнлајн предизвикОбразованиеПоранешен грантист
29.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/roBfwHfДонации за 8 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
29.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/boBftyzПоделени 140 оброци конзервирана храна и 25 зготвени оброци од кетеринг кујна, односно храна за вкупно 165 лицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
29.5.2020Еурохуман интернационалhttps://cutt.ly/NumznjpПомош на стари изнемоштени и лица со посебни потреби, како и на социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.5.2020Рурална Коалициjаhttps://cutt.ly/GyXAVavПсихолошки совети како да се помине полесно кризата предизвикана од вирусот Ковид во руралните срединиИнфографикЗемjоделство и рурален развоjГрантист
29.5.2020Рурална Коалициjahttps://cutt.ly/NyXACH4Психолошка анализа и совети за предизвиците и стравовите со кои што се соочуваат жените во руралните средини во живеење во услови на кризаБрифЗемjоделство и рурален развоjГрантист
29.5.2020Здружение за граѓанска иницијатива во културата ЖАР ПРЕСПА Ресенhttps://cutt.ly/nyXACo7Иницијатива #еЖарчиња со која нивната драмска секција целосно ја насочуваат кон творење онлајн и емитување програма од домаОнлајн предизвикДеца млади и студентиНе е/бил грантист
29.5.2020Гласен Текстилецhttps://cutt.ly/VyXAOrkПрашања и Одговори: поврзани со работен ангажман и надоместоци од плати за време на пандемијата КОВИД -19Едукативни содржиниРаботнички праваНе е/бил грантист
29.5.2020Ромалитикоhttps://cutt.ly/myXAZ41Повик за доставување на понуди за подготовка на хигиенски пакетиСоопштениеХуманитарна помошГрантист
29.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/ayXAcMDКраток осврт на Жељко Јовановиќ за настанот „Дали на ЕУ и требаат Ромите за да закрепне?“Онлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
29.5.2020Aсоцијација за демотратски развој на Ромите СОНЦЕhttps://cutt.ly/cyXAfxXЧетири невработени лица од ромска националност од Велес ангажирани за вршење на дезинфекција на јавни површини во градотАктивности на теренРаботнички праваНе е/бил грантист
29.5.2020Црвен крст на Република Северна Македонија - Општинска организација Кочаниhttps://cutt.ly/qoBs8DhUSAID донираше 196 хуманитарни пакети на Црвен крст КочаниАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/OyXATGgПосетени осум семејства на кои се поделија 60,94 кг. облека, 1 пар обувки, 10.9 кг постелнина и 13 кг. хранаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
29.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/HoBdsXYПоделени 75 хуманитарни прехрамбени пакети на пензионерите кои имаат нега од трето лицеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.4.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/Fyjh22CСАД доделија дополнителни 330.000 долари за справување со КОВИД-19 во земјава преку грант за Црвениот крст на Северна Македонија.СоопштениеХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.4.2020З.Г. НЕКСУС – Граѓански концептhttps://cutt.ly/PyflgBpАнкета „Жените во време на пандемијата Ковид 19, страв или предизвик, борба или пораз?“АнкетаРодови прашањаГрантист
29.4.2020Македонско здружение за заштита при работаhttps://cutt.ly/5yflMaKЛинија за поддршка на работниците на кои е потребна советодавна помош за нивно понатамошно постапување пред работодавачите и институциитеЛинија за поддршкаРаботнички праваГрантист
29.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/syjh1KuПримена донација од над 21.000 кг храна и хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
29.4.2020Македонска асоцијација за човечки ресурсиhttps://cutt.ly/eyjh0CeВебинар „Како да се задржи континуитетот на организациската култура за време на COVID-19?“Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
29.4.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/kyjh9jvДонација од страна на министерот за надворешни работи Никола ДимитровАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/FyjjrXvДостава на храна, лекови и хуманитарни пакети до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/Uyjje6hДостава на храна и лекови до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/MyXAjKgЗа да се издржат кризните месеци, граѓаните главно ќе ја намалат потрошувачкатаИнфографикЕкономијаГрантист
29.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/myRLCArКако да го намалиме ризикот од КОВИД-19 кај лица кои употребуваат супстанци?СоопштениеМаргинализирани заеднициПоранешен грантист
29.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/fyjh7fEПомош и поддршка на ранливо население од општините Радовиш и КончеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/pyk9srVНе смее да се дозволи да има отпуштање на работници и работничкиСоопштениеРаботнички праваПоранешен грантист
29.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/SyjjoiKМедицински персонал посетуваат лица во трето доба на територија на град СкопјеАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
29.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/kyk9sJTРаботничките права во време на коронавирусотИнфографикРаботнички праваПоранешен грантист
29.3.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://kutt.it/7LjcWyПосета на 12 семејства на кои им беа донирани пакети со храна и прашак за перењеАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
29.3.2020Дневен центар доза среќаhttps://kutt.it/ovTgFeЗапочната изработка на 2.500 памучни маскиАктивности на теренЗдравјеГрантист
29.3.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/0tU3JJ6Одбележување на 7 април - Светскиот ден на здравјето со акцијата „Бел лист“Онлајн предизвикЗдравјеПоранешен грантист
29.3.2020Фондација за локален развој и демократија „Фокус“https://cutt.ly/wtGq0VqДонирана втората изработена количина на повеќе наменски заштитни во рамки на иницијативата „Велешанки за јавното здравје“Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
29.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/Ayjh89uКако правилно да ги измиете вашите рацеВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/jyjjiwZKампања за заштита и превенција од КОВИД 19ВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/4yjjio2Акција за дезинфекција на град БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
29.3.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/ByjjaKkДонирани 14.000 соковиАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
29.3.2020МКОЦ СОНАТА Охридhttps://cutt.ly/QtYr0ySОнлајн часови за танцЕдукативни видеаДеца, млади и студентиНе е/бил грантист
28.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/noBaKkJДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
28.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/QoBaG6WДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
28.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/AyXAYuRПосетени 15 семејства на кои се поделија 76 кг. облека, 12 пара обувки, 9.85 кг постелнинаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
28.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/jyXAXK0Поделени над 30 пакети во Кавадарци и околинатаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
28.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/RyXAvnKОнлајн дијалог со ромската заедница од Битола: Ромски иницијативи за Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
28.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/iys4erWВо моменталните околности, 70% од населението може да издржи најмногу три месециИнфографикЕкономијаГрантист
28.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/qys83HIПоделени 37 прехранбени пакети во с. Мојанци, СкопскоАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
28.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/GyflGvXСоопштение за светскиот ден на безбедност и здравје при работаСоопштениеЗдравјеНе е/бил грантист
28.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/MyflNwCПрием на над 1600 кг храна и хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
28.4.2020Македонско здружение на млади правнициhttps://cutt.ly/Uyjh2XsПреглед на 120 уредби кои Владата ги донесе во првиот месец од вонредната состојбаИнфографикВладеење на правотоПоранешен грантист
28.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/Wyjh7vRПомош и поддршка на ранливо население од општините Радовиш и КончеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
28.4.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/6yjjqEQСервисна услуга за набавка на храна, хигиена и лекови на ранливи лица, на територијата на општините Кочани, Зрновци и Чешиново-ОблешевоАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
28.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/WyjjroNДостава на храна и лекови до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
28.4.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/NymQbcDСемејно насилствоFactsheetРодови прашањаПоранешен грантист
28.4.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/0yRLZgYДистрибуција на пакети производи и лекови за Роми жртви на Холокаустот во СкопјеАктивности на теренМаргинализирани заеднициГрантист
28.4.2020Асоцијација на студенти и информатичариhttps://cutt.ly/GyRXy7cНадградување на платформата covid19.mkОнлајн алаткаЗдравјеГрантист
28.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/4yflm8MМлади во криза – итни препораки за намалување на негативните ефекти од КовидАнализаДеца млади и студентиПоранешен грантист
28.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/dyflWdb(Из)вонредно предавање #7 – For the love of Gods, why do we need theater today?– Анализирајќи ги митовите, Аристотел и Антигона“Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
28.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://cutt.ly/ztKiOawВидео интервју со Фејми Даут од Вухан, КинаВидеоМедиумиПоранешен грантист
28.3.2020Авајаhttps://cutt.ly/btUyZfbОнлајн дискусија во врска со предлог економски мерки за справување со кризата предизвикана од коронавирусотОнлајн дискусијаЕкономијаНе е/бил грантист
28.3.2020Авајаhttps://cutt.ly/EtUyL0nОнлајн дискусија за важноста образованието да продолжи во вонредни условиОнлајн дискусијаОбразованиеНе е/бил грантист
28.3.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://kutt.it/3201MaПоделени 195 ланч пакети на бездомници на четири локации во СкопјеАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
28.3.2020ПИНАhttps://cutt.ly/atYr3dtИнтервју со психологот Ивана Маринчек за нарушувањето на менталното здравје за време на КОВИД-19БлогЗдравјеГрантист
28.3.2020Еко-Живот, Кавадарци (Банка за Храна МК-Кавадарци)https://cutt.ly/otH3riDДонирање храна и хигиенски средства и распределба на истите до 150 фамилиите со социјален ризикАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
28.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://cutt.ly/gtKiY0cБлог на Тим Диксон и Мати? Лефевр за „невидливите“ во пандемијатаБлогМаргинализирани заеднициПоранешен грантист
28.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/9yjh53VПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
28.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/2yXAAWFОдговор на реакцијата на Аџибадем Систина за текст на ИРЛСоопштениеМедиумиНе е/бил грантист
28.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/8yXASh6(ВИДЕО) Што треба да знаеме за тестирањето во морето од вести и рекламиЕдукативни содржиниМедиумиНе е/бил грантист
27.5.2020Македонско пенолошко друштвоhttps://cutt.ly/AumjkeNИстражување за COVID-19 во македонските затвори и установи за сместување на лица лишени од слободаЕдукативни содржиниЧовекови праваГрантист
27.5.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/gumjIcnЛажните вести не смеат да станат „нова нормалност“Едукативни содржиниМедиумиГрантист
27.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/woBdgAUХуманитарни пакети за Зружението на телесни инвалиди „Мобилност“ од Радовиш, донација од Рудник БучимАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/nyXAvMCОнлајн дијалог со ромската заедница од Виница: Ромски иницијативи за Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
27.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/SyXAYI3Овој викенд се поделија 135 оброци конзервирана храна и 25 зготвени оброци од кетеринг кујна, односно храна за вкупно 160 лицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
27.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/OyXAUWfПодигнати 309.5 кг хранаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
27.5.2020ХОПСhttps://cutt.ly/EyXAZzhСеопфатни совети околу избегнување на пандемијата за луѓето кои користат дрогиЕдукативни содржиниЗдравјеГрантист
27.5.2020Интерактив Битолаhttps://cutt.ly/kyXAZwiПроект за справување со стресот во време на пандемијаОнлајн алаткаЗдравјеГрантист
27.5.2020Гласен Текстилецhttps://cutt.ly/nyXAU6wПравата на текстилните работници/чки за време на Ковид – 19Едукативни содржиниРаботнички праваНе е/бил грантист
27.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/roBsP49Дистрибуирање хуманитарна помош за социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/EyjjproМобилни тимови во акцијаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
27.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/TyjjrcgДостава на храна, лекови и хуманитарни пакети до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.4.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/TyjjqPYДистрибуција на пакети храна до загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/pyflEpdНово студентско секојдневие #2 – „Основи на академско пишување– рецептот за успешен труд“Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
27.4.2020ЦЕЕД Македонијаhttps://cutt.ly/MyflleeОнлајн средба на тема „Како да се справиме со последиците од животот со коронавирус“Онлајн дискусијаЗдравјеНе е/бил грантист
27.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/Jys4wNRНееднаквоста во пристапот на здравствените услуги расте во услови на кризаИнфографикЕкономијаГрантист
27.4.2020Здружение за хумано општествен развој ,,Проект Среќа,,https://cutt.ly/vyRUUOcПред Велигденските празници, поделивме пакети со неопходни намирници на 30 семејства во соработка со г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска.Активности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/nys4wRkПензионерите се подготвени да сносат дел од економскиот товар на корона- кризатаИнфографикЕкономијаГрантист
27.4.2020Младински сојуз - Крушевоhttps://cutt.ly/8ys82LRОнлајн дикусија: Мојот градоначалник за време на Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаДеца млади и студентиПоранешен грантист
27.4.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/tyM7JH2Група за психосоцијална помошОнлајн сесија за пациентите заболени од ракЗдравјеПоранешен грантист
27.4.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/pys88erИмплементирање на онлајн програма за децата кои претходно ја посетуваа програмата „Дополнително учење и подучување“ во центаротЕдукативни содржиниДеца млади и студентиНе е/бил грантист
27.4.2020Ромска асоцијација за жени и млади „Лулуди“https://cutt.ly/Zys83kLОнлајн предавање: Женското здравје во услови на пандемијаОнлајн дискусијаРодови прашањаНе е/бил грантист
27.4.2020Иницијатива на жени од Шуто Оризариhttps://cutt.ly/SyRLXF0Патронажна служба во време на пандемијаАнкетаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
27.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/foE8eAПоважни мерки против корона вирусот на едно местоБлогЗдравјеПоранешен грантист
27.3.2020ЛГБТ Јунајтед Тетовоhttps://kutt.it/UZU0LZОбезбедени пакети со прехрамбени производи за 100 ЛГБТИ лица за временски период од две недели.Активности на теренХуманитарна помошГрантист
27.3.2020Македонска асоцијација на човечки ресурсиhttps://kutt.it/DzJqVeLinkedIn група за поддршка и групна размена на искуства и совети за сите оние кои имаат HR дилеми кои произлегуваат од КОВИД-19LinkedIn групаОбразованиеПоранешен грантист
27.3.2020Global Shapers hub Skopjehttps://cutt.ly/ptYrMoJОнлајн дебата за важноста на остварувањето на правото на вода и санитација како основно човеково право во услови на пандемија.Онлајн дискусијаЧовекови праваНе е/бил грантист
27.3.2020Македонска асоцијација на човечки ресурсиhttps://kutt.it/kkZz7SОнлајн вебинари и индивидуални коучинг сесииОнлајн алаткаОбразованиеПоранешен грантист
27.3.2020Меѓашиhttps://kutt.it/GnAOjfДонација на заштитна опрема за одделот Интензивна нега и терапија на Клиниката за детски болестиАктивности на теренЗдравјеГрантист
27.3.2020Finance Thinkhttps://kutt.it/A7dtN3Ефектот на кризата врз freelance работниците во земјаваИнфографикЕкономијаГрантист
27.3.2020МКОЦ СОНАТА Охридhttps://cutt.ly/CtYr0TaПрeдизвик во кој треба да покажете барем една од мерките за заштита од корна вирусот.Онлајн предизвикДеца, млади и студентиНе е/бил грантист
27.3.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/dtNkvR7Донација на средства за лична хигиена на Клиниката за инфективни болести за медицинскиот персонал и пациентите заразени со КОВИД-19ДонацијаЗдравјеПоранешен грантист
27.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/Zyjh4ahВолонтерите на Црвен Крст ОО Битола доставуваат храна и лекови за граѓаните на Општина Битола, Општина Новаци и Општина МогилаВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.3.2020Граѓанска иницијатива Заедничко и одговорно родителство по разводhttps://kutt.it/nsjVqWРеакција на секундарните родители дека заради вонредната состојба не можат да си ги гледаат децатаСоопштениеДеца, млади и студентиНе е/бил грантист
27.3.2020Авајаhttps://cutt.ly/RtUyZDgОнлајн дискусија на која се одговорени прашања поврзани со COVID19Онлајн дискусијаЗдравјеНе е/бил грантист
27.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/Uyjh4NTПоддршка за бездомните лицаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/QyXASARПандемско профитерство или грижа за заедницата: Другата страна на приказната за КОВИД-19 тестовите (1/2)Едукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
27.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/tyjh4OdГраѓанската иницијатива „Македонски концепт“ донираше 1000 заштитни маски за тимовите на Црвениот крстАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.3.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/Wyjja46Поддршка за бездомните лицаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
27.3.2020Македонија 2025https://cutt.ly/1umj8pNПРИДОНЕС КОН ПОЛИТИКИТЕ 2/2020: КОВИД-19 АНТИКРИЗНИ МЕРКИ – НЕДЕЛНО АЖУРИРАЊЕБрифЕкономијаГрантист
27.3.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/tyjja02Хуманитарна поддршка за уличните продавачи на списанието Лице в лице, како и за деца од улицаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
27.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Кумановоhttps://cutt.ly/dyjjeHtДистрибуција на хуманитарни пакети до социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/jyjh6fRПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
27.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/Zyjh6ygПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
26.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/voBaCpWДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
26.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/4oBaZfEДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
26.5.2020Една можеhttps://cutt.ly/qySk7r3Советувалиште за жени жртви на родово базирано/ семејно насилство во ТетовоИнфографикРодови прашањаГрантист
26.5.2020Хелсиншки комитет за човекови праваhttps://cutt.ly/HySk5UK(Не)ефикасноста на Државниот инспекторат за труд во заштитата на работничките права – Инфографик број 4ИнфографикРаботнички праваПоранешен грантист
26.5.2020Младински културен центар - Битолаhttps://cutt.ly/wySlFvFВтора ТВ емисија во рамките на проектот за медиумска писменост за млади, посветена на онлајн наставата.Едукативни видеаДеца, млади и студентиПоранешен грантист
26.5.2020Здружение за хумано општествен развој ,,Проект Среќа,,https://cutt.ly/EySlDWoПоделени пакети за околу 300 семејства, од цела земја, со храна и хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
26.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/VyXAbjAОнлајн дијалог со ромската заедница од Тетово: Ромски иницијативи за Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
26.5.2020Здружение на социјални работници на град Скопјеhttps://cutt.ly/aySlPoLЗависноста од игри на среќа и спортско обложување во време на пандемијата на корона вирусотСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
26.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/zyXAbXOОнлајн дијалог со ромската заедница од Велес: Ромски иницијативи за Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
26.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/ryXAniOОнлајн дијалог со ромската заедница од Дебар: Ромски иницијативи за Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
26.4.2020Центар за управување со промениhttps://cutt.ly/5ya8LqiДонација на заштитни маски за лице, 3Д визири и антибактериски сапуни во здравствените установи, полицијата и ризичните групи на граѓани.Активности на теренХуманитарна помошГрантист
26.4.2020Авајаhttps://cutt.ly/uyXAWBKПреку 250 активисти беа дел од вебинарите организирани во текот на неделата: Ромски Иницијативи и итен одговор во Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
26.3.2020Фондација за локален развој и демократија „Фокус“https://cutt.ly/1tGq1bdДонирана првата количина заштитни маски на ЈЗУ Општа Болница Велес во рамки на иницијативата „Велешанки за јавното здравје“Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
26.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/Eyjh6bDПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
26.3.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/EtNkx3rИнформации поврзани со ракот и коронавирусЕдукативни содржиниЗдравјеПоранешен грантист
26.3.2020Македонско здружение за заштита при работаhttps://cutt.ly/XtYrB6nБарање за конкретни препораки за спроведувањето на Законот за безбедност и здравје за време на КОВИД-19 кризатаСоопштениеРаботнички праваНе е/бил грантист
26.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/dWyQnLБлог на Емилија Величкова, професорка по Македонски јазик и литература, за полагањето матура во вонредни условиБлогОбразованиеПоранешен грантист
26.3.2020Здружение на новинари Македонијаhttps://kutt.it/a4RX5oКорисни дигитални алатки за работа од домаОнлајн алаткаТехнологијаПоранешен грантист
26.3.2020Фондација за локален развој и демократија „Фокус“https://cutt.ly/ptGqMCnПовик за прикличување кон иницијативата за волонтерско шиење на заштитни маски за потребите на здравствените работници во ВелесАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
26.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/ayjh6EnПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
26.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/zyXADVsОд Филипче до Жан Митрев: С? што треба да знаеме за кризата со тестови за КОВИД-19Едукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
26.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/8yXADzw(ВИДЕО) КОВИД-19 тестови: Право или привилегија во време на пандемијаЕдукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
26.3.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/QyjjswoKFC со поддршка за волонтерите во мобилните тимовиАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
26.3.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/syjjwDvДистрибуција на пакети храна до загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
25.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/1oBaBHpДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
25.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/UyA8jOCВолонтерите од БХМК- Кавадарци поделни над 20 пакети со храна во Кавадарци и околинатаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
25.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/PyA8jlvПоделени 200 топли топли-готвени оброци на нашите сограѓани од Исламската верска заедница во Општина ЦентарАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
25.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/byXAnCWОнлајн дијалог со ромската заедница од Шуто Оризари, Чаир и Ѓорче Петров: Ромски иницијативи за Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
25.4.2020Здружение за хумано општествен развој ,,Проект Среќа,,https://cutt.ly/byRUYaQКако дел од „Волонтираме за солидарно општество“ се доделија 21 пакет со храна за семејства од социјално ранлива категорија.Активности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
25.4.2020Рурална Коалициjаhttps://cutt.ly/uya8LxLАнализа за родовата еднаквост во рурални средини во услови на кризаБрифЗемјоделство и рурален развојГрантист
25.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/uyjjrUKДостава на храна, лекови и хуманитарни пакети до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
25.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Кумановоhttps://cutt.ly/WyjjetOПоделени над 2500 пакети за социјално најзагрозените семејства во КумановоАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
25.3.2020Младите можатhttps://cutt.ly/PtGq3i0Совети за одржувње на менталното здравје во време на самоизолацијаКорисни советиЗдравјеПоранешен грантист
25.3.2020Ромалитикоhttps://kutt.it/9s715lФорма за пријавување прекршување на работничките праваАнкетаРаботнички праваНе е/бил грантист
25.3.2020Пабликhttps://kutt.it/2dA9oYЕлектронска верзија на списанието „Лице в лице“СписаниеСоцијално претприемништвоПоранешен грантист
25.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/GkagqkБлог на Нуриел Рубини, професор по економија, за шокот врз глобалната економија од коронавирусотБлогЕкономијаПоранешен грантист
25.3.2020Креативна Македонијаhttps://cutt.ly/IyyXt69Неделен предизвик за во самоизолација - декупаж на јајцаКорисни советиОбразованиеНе е/бил грантист
25.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/syXAFkcХаос во почитувањето на мерките за безбедност од КОВИД 19 во погоните на дел од странските инвеститориЕдукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
25.3.2020Finance Thinkhttps://kutt.it/gnDYv9ФТ Став бр. 43 за навремени мерки за спас на економската активностБлогЕкономијаГрантист
25.3.2020Извиднички одред „Димитар Влахов“ Велесhttps://kutt.it/5b4CAiСтавање на располагање 3Д печатач за изработка на заштитни маски за медицинските лица3Д ПринтерТехнологијаПоранешен грантист
25.3.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/itH3o1NГлобален повик дека во напорите со пандемијата со Ковид-19, особено внимание треба да посветат на маргинализираните и ранливите заеднициСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
25.3.2020Здружение за заштита и едукација на деца и млади Роми - Прогресhttps://cutt.ly/etYr9fKУчество на терен за помош на социјално загрозените ромски семејства за полесно надминување на кризатаАктивности на теренМаргинализирани заеднициПоранешен грантист
25.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/gyjjizMДостава на социјални пакети до социјално загрозени семејства во соработка со Центар за социјална работа БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
24.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/FoBsgnDПолнење хранилки на повеќе локацииАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
24.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/doBaM8cДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
24.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/0oBfuphДонации за 25 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
24.5.2020Здружението за заштита на животните и животната средина Е.Д.Е.Н.https://cutt.ly/iyXAsU5Поделени 80 вегански оброци на децата на улица во Шуто Оризари во соработка со Дневниот центар за деца на улицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
24.5.2020Една можеhttps://cutt.ly/bySk4WzСоветувалиште за жени жртви на родово базирано/ семејно насилство во ВелесИнфографикРодови прашањаГрантист
24.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/toBsDFBДрес код на волонтерите на Црвен крстВидеоЗдравјеНе е/бил грантист
24.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/BoBsG0ZДистрибуирање хуманитарна помош за социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
24.4.2020Здружение на граѓани за ретки болести ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битолаhttps://cutt.ly/Jyfl1niПрепораки за пациенти со ретки болести во услови на пандемија со CoVid 19 од Министерство за здравство на Република Северна МакедонијаСоопштениеЗдравјеНе е/бил грантист
24.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/iyflHRHТековни информации за мерките поврзани со КОВИД-19 вирусотСоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
24.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/Qys4wdnПотреба од пофокусирана реакција на политиките на пандемијата за решавање на специфичните потреби на ранливите групи, особено на младитеБлогЕкономијаГрантист
24.4.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/LyM7JQVКорисни совети за пациентите болни од рак од нашиот психотерапевтВидеоЗдравјеПоранешен грантист
24.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/2ys4q3DЈавната администрација е подготвена да сноси дел од економскиот товар на корона- кризатаИнфографикЕкономијаГрантист
24.4.2020Институт за брак семејство и системска пракса „АЛТЕРНАТИВА“https://cutt.ly/AyM7F557 едукативни видеа со практични применливи совети за родителство и влијанието на пандемијата на семејството и грижата за најмладитеЕдукативни содржиниДеца, млади и студентиНе е/бил грантист
24.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/XyjjpsXПоддршка од Француска амбасадаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
24.3.2020Центар за истражување и креирање политикиhttps://kutt.it/gNg0YaАнализа „КОВИД-19 и родот“ за преземените и предложените мерки за справување со влијанието на епидемијатаПубликацијаРодови прашањаПоранешен грантист
24.3.2020Сојуз на извидници на Македонијаhttps://kutt.it/EkIuUZПовик за волонтери кои сакаат да помогнат во развивање на онлајн содржини и нивна промоцијаОнлајн предизвикДеца, млади и студентиПоранешен грантист
24.3.2020Хендикеп плусhttps://kutt.it/mtlUscПредлог мерки до Владата во врска со лицата со попреченостСоопштениеЛица со попреченостГрантист
24.3.2020Меѓашиhttps://kutt.it/iROCqlАпел за почитување на мерките и намалување на ризикот за ширење на вирусотСоопштениеЗдравјеГрантист
24.3.2020Организација на жените на општина Свети Николеhttps://kutt.it/y9JYO9Предлог книги, филмови и серии за силни жениИнфографикРодови прашањаПоранешен грантист
24.3.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/4tUyXnmВидео на Бранкица Чавдарова, доктор по општа медицина, за влијанието на вирусот, симптомите, начинот на пренесување и заштита.ВидеоЗдравјеПоранешен грантист
24.3.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://kutt.it/J3EFNoПосети на семејства и поединци,на кои им беа донирани пакети со храна и прашок за перење.Активности на теренХуманитарна помошГрантист
24.3.2020Асоцијација за е-трговија на Македонијаhttps://cutt.ly/ptYrMDuСовети за користење на технологијата и притоа заштита на населението во услови на глобална пандемијаСоопштениеТехнологијаНе е/бил грантист
24.3.2020Авајаhttps://kutt.it/gdWyRzПетиција за одложено плаќање на кредити од небанкарски институцииПетицијаЕкономијаНе е/бил грантист
24.3.2020Организација на потрошувачи на Македонијаhttps://kutt.it/wyS2G2Апел до потрошувачите за контролирано купување на основни намирници, без тенденција за правење залихи на производиСоопштениеПотрошувачиПоранешен грантист
24.3.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/ItNkz6HИзвестување од Фондoт за здравствено осигурувањеСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
24.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/kyjh6IHПомош и поддршка на ранливо население од општините Радовиш и КончеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
24.3.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/qyjjwXdДистрибуција на пакети храна до загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
24.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/eyXAFZjКако што Корона вирусот се шири на глобално ниво, така се шират и заканите за компјутерска безбедностЕдукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
24.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/FyjjiTRДостава на храна и намирници до граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
23.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/OoBa2M0Држење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
23.6.2020З.Г. НЕКСУС Граѓански концептhttps://cutt.ly/SiLALCIDetecting Disinfo број 13БрифМедиумиГрантист
23.5.2020Планет-М / Џифони Македонија Филмски фестивал за младиhttps://cutt.ly/OyA8hWp#ОСТАНИ ДОМА и бесплатно гледај на филмови со промо код: GFF_KidsКултураКултураНе е/бил грантист
23.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/OyA8hLXПоделена помош на 15тина семејства од Кавадарци и околинатаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
23.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/MyA8juBПомогнати две згрижувачки семејства од Оштина Центар, семејства кои згружуваат на 10 дечињаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
23.5.2020НГО ЛЕГИСhttps://cutt.ly/5yD8pwjВо последните рамазански денови поделени се над 500 ифтариАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
23.5.2020Кризен Центар Надежhttps://cutt.ly/HyXAZI1Пријавете семејно насилство на СОС линијата 15-315 достапна 24/7Едукативни содржиниРодови прашањаГрантист
23.5.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/cumkd1nПосетени Роми жртви на Холокаустот во Скопје за кои се платија сметките за струја и вода и им се обезбедија потребни намирници и лековиАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
23.5.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/koBdTDuХуманитарна помош за стари и изнемоштени лица по повод празникот Рамазан БајрамАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
23.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/7ys86HUМесечен информатор за дискриминација за март 2020АнализаЧовекови праваПоранешен грантист
23.4.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/lys84l0Посетени Роми жртви на Холокаустот во Скопје за кои се платија сметките за струја и вода и им се обезбедија потребни намирници и лековиАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
23.4.2020Младински сојуз - Крушевоhttps://cutt.ly/Qys895pОнлајн дикусија: Како кризата од коронавирусот влијае врз младите во регионот?Онлајн дискусијаДеца млади и студентиПоранешен грантист
23.4.2020Медиа плусhttps://cutt.ly/Nya8ZUXТехнополис од Никшич изработува визири и отстапи лабараторија и машина за дијагностицирање на корона вирусСоопштениеХуманитарна помошГрантист
23.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/uya8L13Нова Локална Банка за храна МК - ВелесСоопштениеСиромаштијаПоранешен грантист
23.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/gyyZ9xaИдеи за филм, музика или книги за време на самоизолацијатаКорисни советиДеца млади и студентиПоранешен грантист
23.4.2020Македонска асоцијација за човечки ресурсиhttps://cutt.ly/Ayjh01KВебинар „Емпатијата во лидерството како алатка за справување со кризата (COVID-19)"Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
23.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/5ya8ZomПримена нова донација од над 1200 кг - брашно, зејтин, сок, шеќер, бисквити, супиАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
23.4.2020ЛГБТ Јунајтедhttps://cutt.ly/ayyZZv7Обезбедени 100 шарени маски за припадниците на ЛГБТИ заедницатаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
23.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/qyjjpjUДонација на визириАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
23.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/cyjjr3rИзработка на хранилки за бездомни животниАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
23.4.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/iyjjqLJДистрибуција на пакети храна до загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
23.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/4ys4qGyНевработените ги изгубиле надежите за наоѓање работа при налетот на корона- кризатаИнфографикЕкономијаГрантист
23.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/yyflRgV(Из)вонредно предавање #6 – „Морални дилеми во технолошката ера“Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
23.3.2020Авајаhttps://kutt.it/QUSzGzВидео за донираните храна и хигиенски средства во ДебарВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
23.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/KyXAGyTКОВИД-19: Градскиот јавен превоз во Скопје како темпирана бомбаЕдукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
23.3.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/ZyjjsaIДостава на храна и намирници до граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
23.3.2020Finance Thinkhttps://kutt.it/nnVI0kИнфографик за мерките за справување со економските ефекти од КОВИД-19FactsheetЕкономијаГрантист
23.3.2020Независен академски синдикат - НАкСhttps://cutt.ly/uyr1GD5Приватниот сектор да го понесе товарот од кризата исто како и јавниотСоопштениеРаботнички праваНе е/бил грантист
23.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://kutt.it/ralNHcКазино Фламинго Хотел донираше околу 2 т. хуманитарна помош во прехранбени продукти во Дебар преку Црвениот КрстАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
23.3.2020Хелсиншки комитетhttps://kutt.it/Ju1sALБарање да не се нарушува приватноста на лицата засегнати од коронавирусот за да се избегне создавање стигма кон потенцијално заболенитеСоопштениеЧовекови праваПоранешен грантист
23.3.2020Ромалитикоhttps://kutt.it/rPK7v6Динамичен инфографик кој ја претставува состојбата на заболените од COVID-19 во Западен Балкан.Динамичен инфографикЗдравјеНе е/бил грантист
23.3.2020Прв скопски извиднички одредhttps://kutt.it/iJkuhSЕксперимент преку кој наједноставно се прикажува колку е важно редовното одржување хигиенаВидеоЗдравјеПоранешен грантист
23.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/Ryjh6XeПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
23.3.2020ЛГБТ Јунајтедhttps://kutt.it/TTm2tIБесплатна линија за психолошка поддршка на ЛГБТИ лицата за време на КОВИД-19Линија за поддршкаЛГБТИГрантист
23.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/lvqVOBОнлајн библиотека за едукација за животната средина наменета за учениците и за наставниците во основното образование, како и за родителите.БиблиотекаОбразованиеПоранешен грантист
23.3.2020Месечина Гостиварhttps://kutt.it/paz7wmБарање до Кризниот штаб за заштита од КОВИД-19 за дистрибуирање средства за дезинфекција во маргинализираните населбиСоопштениеМаргинализирани заеднициПоранешен грантист
23.3.2020ИМПЕТУС - Центар за интернет, развој и добро управувањеhttps://cutt.ly/btYrX7hБлог на Лилјана Пецова - Илиевска за тоа како КОВИД-19 влијае на приватноста на граѓанитеБлогТехнологијаНе е/бил грантист
23.3.2020Гласен текстилецhttps://kutt.it/o2CI84Апел до работодавачите да дозволат користење на вториот дел од годишниот одмор во 2019 годинаСоопштениеРаботнички праваНе е/бил грантист
23.3.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://kutt.it/dZyRhIДонирани 225 оброци на бездомиците, маски и печатен материјал за коронавирусот и грижата за личната хигиенаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
22.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/GoBa8e1Држење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
22.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/moBfofxПоделени 150 оброци конзервирана храна и 25 зготвени оброци од кетеринг кујна, односно храна за вкупно 175 лицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
22.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/XoBdt3uПОДЕЛЕНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИ СЕМЕЈСТВА ВО РАДОВИШ И КОНЧЕАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
22.5.2020Здружение за образовно истражувачка дејност ЕУ ИНСТИТУТ Скопјеhttps://cutt.ly/0yA8dVjКолумни за подигнување на комуникациски вештиниЕдукативни содржиниОбразованиеНе е/бил грантист
22.5.2020ПИНА - Платформа за истражувачко новинарство и анализиhttps://cutt.ly/IyA8fpZАнализа за работата на медицинските сестри во борбата со пандемијатаАнализаМедиумиГрантист
22.5.2020ПИНА - Платформа за истражувачко новинарство и анализиhttps://cutt.ly/TyA8gjAАнализа за состојбата на хонорарците во време на пандемијатаАнализаМедиумиГрантист
22.5.2020Рурална Коалицијаhttps://cutt.ly/lyA8gOUКои се главните предизвици со кои се соочуваат жителите на руралните средини во услови на Ковид 19?Активности на теренЗемjоделство и рурален развоjГрантист
22.5.2020Институт за европска политика - ЕПИhttps://cutt.ly/YyA8g7yKраток осврт со преглед на досегашните последици од КОВИД 19 врз ромската популацијаБрифМаргинализирани заеднициГрантист
22.5.2020Здружение за развој на култура образование и здравство КАЖИ ДОБРО Say OKhttps://cutt.ly/ryA8hpKДоделување пакети со образовни материјали и средства за дезинфекција како поддршка за почитување на меркитеКампања за донирањеЗдравјеГрантист
22.5.2020Една можеhttps://cutt.ly/PySk8TFСоветувалиште за жени жртви на родово базирано/ семејно насилство во СкопјеИнфографикРодови прашањаГрантист
22.5.2020Една можеhttps://cutt.ly/VySk88UПоделени девет полнозначни оброци со самохрани мајки и нивните семејства во сотаботка со ЕДЕНАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
22.5.2020Асоцијација за е-трговија на Македонијаhttps://cutt.ly/1yXARrl[Интервју] DHL Express Macedonia: COVID-19 не претставува пречка при преземање и достава на пратки во сите држави и региони во светотЕдукативни содржиниТехнологијаНе е/бил грантист
22.5.2020З.Г. НЕКСУС Граѓански концептhttps://cutt.ly/xyXALaiDetect disinfo Неделна анализа Извештај број 9БрифМедиумиГрантист
22.5.2020ПИНА - Платформа за истражувачко новинарство и анализиhttps://cutt.ly/NyA8f97Анализа за промена на работните активности во време на кризатаАнализаМедиумиГрантист
22.5.2020ПИНА - Платформа за истражувачко новинарство и анализиhttps://cutt.ly/yyA8fTmАнализа за прилагодувањето кон новите услови за работа и животАнализаМедиумиГрантист
22.5.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/VumkkosОнлајн програма за децата од прво и второ одделение и нивните родители кои заеднички решаваат задачи, инерактивни активности, читаатЕдукативни содржиниДеца млади и студентиГрантист
22.5.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/yoBdCVlПоделени 30 пакети храна за социјално ранливи семејства од с.Лојане и ВаксинцеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
22.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/boBsJ95Достава на храна и лекови до граѓаните на Општина БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
22.4.2020З.Г. НЕКСУС Граѓански концептhttps://cutt.ly/7yyodsaНеделна анализа Извештај бр.5 период 13.04-19.04.2020БрифМедиумиГрантист
22.4.2020Одржливи иницијативиhttps://cutt.ly/AyyogQRЛобирање и креирање на коалиција за привремени патеки за велосипеди и пешаци со цел овозможување физичко растојание.СоопштениеЖивотна срединаНе е/бил грантист
22.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/syyohsn26 семејства од Општина Центар добија пакети со храна и хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
22.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/Fyyoh7dДобиени 200 прехранбени пакети од донацијата на фамилијата ЗаевиАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
22.4.2020ЛГБТ Јунајтедhttps://cutt.ly/8yyZXyUСпакувана храна за 20 припадниците на ЛГБТИ заедницатаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
22.4.2020З.Г. НЕКСУС Граѓански концептhttps://cutt.ly/SyyosuDМесечен извештај на лажни вести и дезинфомации Март 2020БрифМедиумиГрантист
22.4.2020Младиинфо интернационалhttps://cutt.ly/Lya8KaDИзвештај за предизвиците и потребите на младинскиот граѓански сектор за време на КОВИД-19 пандемијатаАнализаГраѓански организацииНе е/бил грантист
22.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/Vys86tZАпел за донирање на конзервирана храна која за време на следниве два викенд-карантини ќе се подели на бездомниците од СкопјеАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
22.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/Ays860rГовор на омраза во време на пандемија – доминираат пријавите по основ на етничка и политичка припадностАнализаЧовекови праваПоранешен грантист
22.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/ays4qrkИнфографик за пријави за прекршување на работнички права во периодот од 1 до 14 априлИнфографикРаботнички праваПоранешен грантист
22.4.2020Македонска асоцијација за човечки ресурсиhttps://cutt.ly/pyjh07hВебинар „Управување со промени и адаптација за време на криза“Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
22.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/4yjh7L3Помош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
22.4.2020Центар за психосоцијална и кризна акцијаhttps://cutt.ly/xys85K4Истражување со цел да го слушнат мислења, ставови, лични реакции и однесувања поврзани со пандемијата на СOVID-19АнкетаЗдравјеНе е/бил грантист
22.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/byjjtinДостава на храна, лекови и хуманитарни пакети до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
22.4.2020Амбрела - Центар за интеграција Македонијаhttps://cutt.ly/byRLVkzПомогнати 100 семејства со хигиенски и други производи, како донација од АлкалоидАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
22.3.2020Гешталт центар Младен Костиќ „Аспекти“https://kutt.it/SNpPHPИнфорграфик за коронавирусот како тригер за појавување на проблеми на менталното здравјеFactsheetЗдравјеПоранешен грантист
22.3.2020Здружение на новинариhttps://kutt.it/MfZttAБарање до Владата да се повлече ограничувањето на медиумите кои можат да добијат дозвола за движење во полициски часСоопштениеМедиумиПоранешен грантист
22.3.2020Национална мрежа против насилство врз жените и семејното насилствоhttps://kutt.it/JRmyyxСоопштение за зголемен ризик од семејно и интимно партнерско насилство во период на вонредна состојбаСоопштениеРодови прашањаПоранешен грантист
22.3.2020Авајаhttps://kutt.it/GiMlzXКонтакт телефони во случај на симптоми на коронавирусотFactsheetЗдравјеНе е/бил грантист
22.3.2020Сојуз на извидници на Македонијаhttps://kutt.it/m2XbugИнфографик за одговорно однесување и мерки кои може да придонесат да се намали ширењето на КОВИД-19FactsheetЗдравјеПоранешен грантист
22.3.2020Сојуз на синдикатите на Македонија Скопјеhttps://kutt.it/rD40D0Известување за бесплатна правна помошПравна помошРаботнички праваНе е/бил грантист
22.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/gyjjiHjДостава на храна и лекови до граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
21.6.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/TiLARGwПримена донација од над 3000 кг храна од Рамстор, Витаминка и Тинекс маркетите.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
21.6.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/MiLAFQPПоделени над 100 кг храна на 4 згрижувачки семејства во Центар.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
21.6.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/3iLAOiCПратено отворено писмо до Претседателот на Владата на РСМ за поништување на Одлуката на Владата.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
21.5.2020НГО ЛЕГИСhttps://cutt.ly/9yA8dkdДистрибуција на топли оброци на социјално ранливите граѓани и на бегалците и мигрантите во ЦентритеАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
21.5.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/7yXAzk7Дел 3 Ковид-19 серија: Како нашите членови им помагаат на пациентите за време на пандемијатаЕдукативни содржиниЗдравјеПоранешен грантист
21.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/uyXAckrОнлајн дијалог со ромската заедница од Прилеп: Ромски иницијативи за Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
21.5.2020Црвен крст на Република Северна Македонија - Општинска организација Кочаниhttps://cutt.ly/SoBs7VsВолонтери на Црвен крст Кочани и пожарникари од ТППЕ делеа заштитни маски на Градскиот пазарАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
21.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/5oBsLVLДостава на храна и лекови до граѓаните на Општина БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
21.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/iySk1YjПосета на 18 семејства во Скопје на кои се донирани 234 кг. храна и 43,5 кг. хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
21.5.2020Една можеhttps://cutt.ly/oySk8wCПоделени осум полнозначни оброци со самохрани мајки и нивните семејства во сотаботка со ЕДЕНАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
21.5.2020Aсоцијација за демотратски развој на Ромите СОНЦЕhttps://cutt.ly/ryXAfPKПоделени пакети со храна и хигиенски средства за 140 ранливи ромски семејства од ШтипАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
21.5.2020Здружението за заштита на животните и животната средина Е.Д.Е.Н.https://cutt.ly/QyXAdkmПоделени оброци на бегалците во Центарот за баратели на азил Визбегово, во соработка со ЛегисАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
21.5.2020Хелсиншки комитет за човекови праваhttps://cutt.ly/JySk6kXПовик за пријавување на бесплатна онлајн работилница за родителиОнлајн дискусијаЛица со попреченостПоранешен грантист
21.4.2020Ромска асоцијација за жени и млади „Лулуди“https://cutt.ly/DyyZLDvИнформации и корисни совети наменети за бремените жени за заштита од Ковид-19 на ромски јазикКорисни советиРодови прашањаНе е/бил грантист
21.4.2020Националната мрежа за борба против хомофобија и трансфобијаhttps://cutt.ly/4yr1FdnАнкета за ЛГБТИ заедницата во време на КОВИД 19АнкетаЛГБТИНе е/бил грантист
21.4.2020Ромска асоцијација за жени и млади „Лулуди“https://cutt.ly/oyyZKfAИнформации и корисни совети наменети за бремените жени за заштита од Ковид-19Корисни советиРодови прашањаНе е/бил грантист
21.4.2020Медиа плусhttps://cutt.ly/eyw8lISПоддршка на лекарите кои се борат против коронавирусот во Црна ГораЕдукативни содржиниХуманитарна помошГрантист
21.4.2020Ромалитикоhttps://cutt.ly/qyRXpg4Невладините бараат владата да обезбеди услови за ромската заедница во време на пандемијаСоопштениеМаргинализирани заеднициГрантист
21.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/SyjjtkjИзработка на хранилки за бездомни животниАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
21.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/vyflTacНово студентско секојдневие #1 „Психолошки и емоционален фитнес“Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
21.4.2020Коалиција Маргиниhttps://cutt.ly/Bys859rКраток прашалник наменет за луѓето од ЛГБТИ заедницата со цел да се пружи адекватен одговор на потребите на заедницата во време на КОВИД-19АнкетаМаргинализирани заеднициПоранешен грантист
21.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/Xys86keДонирана конзервирана храна на 169 лицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
21.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/ofc5mXПоткаст за регионалната слика за пандемијатаПоткастЗдравјеПоранешен грантист
21.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/gWyhDjБлог на Елизабета Секирарска, професорка во средното училиште во Куманово, за образованието за време на пандемијаБлогОбразованиеПоранешен грантист
21.3.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/ftUyXCHВидео на новинарот Бојан Шашевски каде зборува за одговорност во онлајн просторот за време на пандемијаВидеоМедиумиПоранешен грантист
21.3.2020Хелсиншки комитетhttps://kutt.it/lltZOcБарање за мораториум на сите откажувања на договорот за вработување од работодавачите и на сите намалувања на платитеСоопштениеРаботнички праваПоранешен грантист
21.3.2020ХЕРАhttps://kutt.it/XOBPSjПрашалник за родители\старатели на деца со попреченост или лица со попреченостАнкетаЛица со попреченостПоранешен грантист
21.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://kutt.it/AqaYvhВидео за одговорно однесување и мерки кои може да придонесат да се намали ширењето на КОВИД-19ВидеоЗдравјеНе е/бил грантист
21.3.2020Здружение на новинариhttps://kutt.it/04CFccБарање од Владата на РСМ за финансиска поткрепа на новинарите и медиумските работници како интервентна мерка.СоопштениеМедиумиПоранешен грантист
20.6.2020Црвен крст Штипhttps://cutt.ly/roBa6ouВолонтери на Црвениот крст кои помагаат на најзагрозенитеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
20.5.2020Мрежа за заштита од дискриминацијаhttps://cutt.ly/WySk7FXМОН мора итно да спроведе целосна ревизија на наставните програми и учебнициСоопштениеОбразованиеНе е/бил грантист
20.5.2020Ромска асоцијација за жени и млади „Лулуди“https://cutt.ly/EyA3E6TБесплатно #седидома онллајн предавање „16 Мај - Денот на ромскиот отпор во Аушвиц, жените и нивната улога во нацистичките кампови“Едукативни содржиниМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
20.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/qyA3EkIДистирбуирани над 20 прехранбени пакети во Кавадраци и околината.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
20.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/oyA3QCFСиромаштијата и гладот во Европа и предизвикот со кој ЕУ е соочена во овие моменти!СоопштениеСиромаштијаПоранешен грантист
20.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/BySk13xДонација од Витаминка на над 3000 кг. Фрути производи со различни вкусовиАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
20.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/GySk0kXДонирани 1000 заштитни маски и разни семиња од градинарски зеленчук и зачински билки кои растат кај нас од #EkoSvestMkАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
20.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/RySk0CSПосета на осум семејства на кои им се донирани 312 кг. хранаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
20.5.2020Една можеhttps://cutt.ly/EySk3hYОстварување на права од социјална заштита, за сите кои имаат економски последици од Ковид 19 состојбатаИнфографикРодови прашањаГрантист
20.5.2020Една можеhttps://cutt.ly/NySk3HEПоделени 12 полнозначни оброци со самохрани мајки и нивните семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
20.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/xyXAmllПресек на јавното мислење за претстојните парламентарни избориИнфографикМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
20.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/UyA3WDtРаспределување на помош во Велес и Велешко.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
20.5.2020Здружението за заштита на животните и животната средина Е.Д.Е.Н.https://cutt.ly/5yXAdFeНајава на акцијата за делење на 500 вегански оброци на ранливи групиСоопштениеХуманитарна помошГрантист
20.5.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/VyXAfNNМонетарната политика се олабави под налетот на Ковид-19ИнфографикЕкономијаГрантист
20.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/yoBsX0HПолнење хранилки на повеќе локацииАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
20.4.2020Ромалитикоhttps://cutt.ly/FyyoitUИстражување за состојбата и ставовите за време на кризата со КОВИД 19 (коронавирус)АнализаЗдравјеНе е/бил грантист
20.4.2020Лоза Фондација Македонијаhttps://cutt.ly/hya8JlCИспорачани првите пакети за поддршка на најсиромашнитеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
20.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/ryflT7r(Из)вонредно предавање #5 – Средината на кругот – вовед во правоОнлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
20.4.2020ПИНАhttps://cutt.ly/zyyZVVd[Интервју] Горан Јанев: Kризата со Ковид 19 ни покажа кој е привилегиран во општествотоАнализаЗдравјеГрантист
20.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/kys4qcUУслуги кои ги нуди Хелсиншкиот комитетСоопштениеЧовекови праваПоранешен грантист
20.4.2020Младиинфо интернационалhttps://cutt.ly/8ya8KANПредлози за пополнувње на слободното времеКорисни советиОбразованиеНе е/бил грантист
20.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/Xyw2E3EУслуги, сервиси и вид на поддршка кои го нуди здружениетоСоопштениеЛГБТИПоранешен грантист
20.3.2020Finance Thinkhttps://kutt.it/u9v05aИнфографик за наглото зголемувањетна трошокот за задолжување по земјиFactsheetЕкономијаГрантист
20.3.2020Коалиција Сите за правично судењеhttps://cutt.ly/RtYr2u1Известување по однос на работата на судовите во РСМКорисни советиСудствоГрантист
20.3.2020ЛГБТ Јунајтедhttps://kutt.it/gvySoCДонирана храна за една недела на 22 припадници на ЛГБТИ Заедницата и нивните семејствa.Активности на теренЛГБТИГрантист
20.3.2020Младински совет Прилепhttps://kutt.it/o9LKM4Фејсбук група во која интернет-часови ќе организира ЕВС волонтер од ИталијаКурс за странски јазикОбразованиеНе е/бил грантист
20.3.2020Хелсиншки комитетhttps://kutt.it/i1fsKUБлог за жртвите на семејно и родово базирано насилство кои се наоѓаат во самоизолацијаБлогРодови прашањаПоранешен грантист
20.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://kutt.it/FTtWkrФормирани се 15 мобилни тимови за неопходна набавка на производи и достава до ранливите категории граѓани.Активности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
20.3.2020Доброволно противпожарно друштво - Свети Николеhttps://cutt.ly/HtGqNlgВечерна дезинфекција на улиците во Свети НиколеАктивности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
20.3.2020Креативна Македонијаhttps://cutt.ly/NyyXuv9Неделен предизвик за во самоизолација - сутажКорисни советиОбразованиеНе е/бил грантист
20.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/9yjh6MWПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
20.3.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/Byjjw1lМобилни тимови на Црвен крст Кочани за поддршка на болни и изнемоштени граѓаниСоопштениеХуманитарна помошНе е/бил грантист
20.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/WyXAGI9Од 300 луѓе кои минале на Деве Баир, само 9 Роми се однесени во групен карантинЕдукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
20.3.2020Македонија 2025https://cutt.ly/1umj5h8ПРИДОНЕС КОН ПОЛИТИКИТЕ 1/2020: КОВИД-19 АНТИКРИЗНИ МЕРКИ – НЕДЕЛНО АЖУРИРАЊЕБрифЕкономијаГрантист
20.3.2020Национално здружение за МСhttps://kutt.it/DO8DoGСовети за лицата со мултипла склероза (МС) поврзани со КОВИД-19СоопштениеЗдравјеНе е/бил грантист
19.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/6oBfamVДонации за 8 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
19.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/ZoBswg2Поделени маски и заштитна опрема на граѓаните на БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
19.6.2020Волонтерски Центар Скопјеhttps://cutt.ly/EiLAnGzВтора донација за Дневниот центар за деца од улица во Шуто ОризатиАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
19.5.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/jyM7KMFДостава на таблетарна терапија во сите градови во МакедонијаАктивности на теренЗдравјеПоранешен грантист
19.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/zyXAmBzОнлајн дијалог со ромската заедница од Кочани: Ромски иницијативи за Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
19.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/2ySk2hYПодигнати 427.5 кг. храна и 44.5 кг. хигиенски средства од Канцеларијата на претседателотАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
19.5.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/PumjPno„ТВ училница“ едукатор и аниматор на над 250 000 ученициЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
19.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/8yA3mHSПоделени над 20 прехранбени пакети во Кавадарци и околината.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
19.5.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/aumkzcaЗапочна проектот: „Виртуелна училница за поддршка при училишните обврски кај ученици Роми од I-V одделение за време на COVID-19“СоопштениеДеца млади и студентиГрантист
19.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/zoBdkkNДистрибуирана хуманитарната помош на самохрани семејства и жртви на семејно насилство во РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
19.4.2020ПИНАhttps://cutt.ly/OyyZCi1[Интервју] Анастас Вангели: Нема враќање кон старото, потребно е ново „нормално“АнализаЗдравјеГрантист
19.3.2020Авајаhttps://kutt.it/X1XsKTОнлајн диксусија за влијанието на кризата врз економската состојба на ромската заедницаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
19.3.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/HyjjskFДостава на храна и намирници до граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
19.3.2020Анима мундиhttps://kutt.it/QarrZvБарање до Владата да биде направена отстапка, односно да биде дозволено шетање на миленик (куче) во близина на местото на живеењеСоопштениеПрава на животнитеПоранешен грантист
19.3.2020Геосфераhttps://kutt.it/k1t1wCКреирана веб страна за електронски содржини во склоп со наставната програма по географија, за основно и средно гимназиско образованиеВеб странаОбразованиеПоранешен грантист
19.3.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/TyXAHq3Како медиумите и институциите потфрлија во случајот Пепелиште: Групен карантин за само десет РомиЕдукативни содржиниМедиумиНе е/бил грантист
19.3.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/ftUyCQ0Видео на Вангел Ѓорѓиев за значењето на прогласувањето вонредна состојбаВидеоВладеење на правотоПоранешен грантист
19.3.2020Национален ромски центарhttps://kutt.it/yLpFT7Инфографик за одговорно однесување и мерки кои може да придонесат да се намали ширењето на КОВИД-19FactsheetЗдравјеПоранешен грантист
19.3.2020Национален ромски центарhttps://kutt.it/3SlLP4Инфографик за одговорно однесување и мерки кои може да придонесат да се намали ширењето на КОВИД-19FactsheetЗдравјеПоранешен грантист
19.3.2020Национална мрежа против насилство врз жени и семејно насилствоhttps://cutt.ly/ctKG76CСоопштение за медиуми за зголемениот ризик од семејно и интимно партнерско насилство во период на вонредна состојбаСоопштениеРодови прашањаПоранешен грантист
19.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Кумановоhttps://cutt.ly/lyjje2QДистрибуција на намирници до лица во самоизолацијаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
19.3.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/8yjjiVRДостава на храна и лекови до граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
19.3.2020Коалиција Маргиниhttps://kutt.it/V2BUB7Фејсбук група за да се олесни процесот на самоизолација за ЛГБТИ лицатаФејсбук групаЛГБТИПоранешен грантист
19.3.2020Finance Thinkhttps://kutt.it/wluScoИнфографик за увозот на храна и пијалоциFactsheetЕкономијаГрантист
18.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/aoBsywmДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
18.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/qySk9aYПосетени 17 семејства на кои им се поделија 182 кг. храна и 55,1 кг. хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
18.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/0ySk9V8Посетени 17 семејства на кои им се поделија 224 кг. храна и 77,8 кг. хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
18.5.2020Хелсиншки комитет за човекови праваhttps://cutt.ly/KySk679(Не)ефикасноста на Државниот инспекторат за труд во заштитата на работничките права – Инфографик број 3ИнфографикРаботнички праваПоранешен грантист
18.5.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/VyXAgtqФТ Коментар бр. 28 на Ребалансот на БуџетотБрифЕкономијаГрантист
18.5.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/jyXAggyФТ Став бр. 46 за сите економски мерки на Владата сврзани со Ковид-19БрифЕкономијаГрантист
18.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/MyXAQcJПреглед на средствата за имплементација на стратегија за Роми со ребалансот на буџетотИнфографикМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
18.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/TySk2SbЗа време на викендот се поделија 130 оброци конзервирана храна и 25 зготвени оброци од кетеринг кујна, односно храна за вкупно 155 лицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
18.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/Dyw2UGZМобилниот тим на „Љубезност“ во служба на Град Скопје за помош на бездомницитеСоопштениеХуманитарна помошГрантист
18.4.2020Медиа плусhttps://cutt.ly/iyw2FOVДонации за најранливите во Црна ГораЕдукативни содржиниХуманитарна помошГрантист
18.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/ayw8x1cДоделени 27 социјални прехранбени пакети на стари и изнемоштени лица во КавадаречкоАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
18.4.2020Институт за човекови праваhttps://cutt.ly/qyyofTcПретприемачки против КОВИД - 19 - изработка на заштитна опрема и средства за заштита, кои потоа ќе бидат донираниАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
18.4.2020ПИНАhttps://cutt.ly/xyyZNiRДокторите пред генерациски предизвик во борбата со Ковид 19АнализаЗдравјеГрантист
18.4.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/IyM7JwmИнформацијата дека од КОВИД 19 има заболено медицинско лице на детската клиника на одделот онкологијаСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
18.4.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/RyM7JkPИзвестување дека на УКРО (скопската клиника за онкологија) потврдени се 5 лекари заболени со корона вирусотСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
18.3.2020Бизнис Конфедерација на Македонијаhttps://cutt.ly/ltZaoyAПрирачник за постапување на компаниите поради појава на пандемија – КОВИД – 19ПубликацијаСоцијално претприемништвоНе е/бил грантист
18.3.2020Романо Чачипеhttps://cutt.ly/htGqCqjПоделени хигиенски пакети за најзагрозенитеАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
18.3.2020ЦСИ Надежhttps://kutt.it/KVD8MnИзработка на едукативни содржини кои сите деца ќе можат да ги користат додека учебната година е во прекин.Едукативни содржиниОбразованиеГрантист
18.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://kutt.it/Knzq2wПревентивни мерки за заштита од корона вирус КОВИД-19Корисни советиЗдравјеНе е/бил грантист
18.3.2020Хелсиншки комитетhttps://kutt.it/s1NaueАпел во врска со загрижувачките сместувачките услови за групната изолација за лицата сместени во Центарот за обука во Пепелиште – КриволакСоопштениеЧовекови праваПоранешен грантист
18.3.2020Сите за правично судењеhttps://kutt.it/C6plWnЛиста на судови каде се одржуваат сами итни и приоритетни судења, како и на оние судови каде се одржуваат сите рочиштаКорисни советиСудствоГрантист
18.3.2020Прв скопски извиднички одредhttps://kutt.it/wNFinOОнлајн предизвик „Направи сам“ за сите извидници со цел да се мотивираат младите квалитетно да го поминуваат времето во нивните домовиОнлајн предизвикНаправи самПоранешен грантист
18.3.2020Конектhttps://kutt.it/3B1YXFПрепораки за општествено одговорните компании во време на коронвирусотСоопштениеКорпоративна одговорностПоранешен грантист
18.3.2020Здружение "Интеракција плус" - Скопјеhttps://cutt.ly/dtYr2vfОдржување онлајн логопедски часови, со цел децата да не бидат исклучени од процесот на говорно-јазичната едукакација и рехабилитација.Корисни советиЗдравјеНе е/бил грантист
18.3.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://kutt.it/fqMUyKВолонтерите на здружението, доставија храна и прашак за перење на четири семејства во Ѓорче Петров и едно семејство во Центар.Активности на теренХуманитарна помошГрантист
18.3.2020Авајаhttps://cutt.ly/ntU9pE3Аваја преку Црвениот Крст ги подели прехранбените пакети и пакетите со хигиенски средства на лицата од Дебар на кои им беа најпотребниАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
18.3.2020Совет за етика во медиумитеhttps://kutt.it/xzOvR7Публикација „Насоки за безбедно и професионално известување за коронавирусот (COVID-19)“ПубликацијаМедиумиГрантист
18.3.2020Авајаhttps://kutt.it/IRxm2xОнлјан дискусија во однос на сместувањето на деветте Роми во ПепелиштеОнлајн дискусијаЗдравјеНе е/бил грантист
17.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/hoBfdTRДонации за 10 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
17.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/SoBsik3ДОНАЦИЈА ЗА ЦАРИНСКАТА УПРАВА ОД ЦРВЕНИОТ КРСТАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
17.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/boBdihsдистрибуција на хуманитарните пакети, донација од Општина Радовиш и Рудник БучимАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
17.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/6yRUAHfПоделени над 80 пакети со слатки (ресани), чипс и брашноАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
17.5.2020З.Г. НЕКСУС Граѓански концептhttps://cutt.ly/byXAK1DDetect disinfo Неделна анализа Извештај број 8БрифМедиумиГрантист
17.5.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/hyXAPIJХероите од нашето маало: Моника Костовска-инспектор за работнички права од Крива ПаланкаЕдукативни содржиниРаботнички праваНе е/бил грантист
17.5.2020ЛГБТ Јунајтед Тетовоhttps://cutt.ly/5yRLAgJПоделени пакети со храна за загрозените припадници на ЛГБТИ Заедницата од СкопјеАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
17.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/ryA3bQ9Поделени над 80 поакети со слатки ( ресани), чипс и брашноАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
17.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/7yw8zVQПоделба на 30 пакети во периферните делови на КавадарциАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
17.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/syw2ApcПосети на 14 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
17.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/Byw2O4pДонација на масло за јадење од СуниленсАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
17.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/dyw2Ow5Посети на 12 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
17.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/syw2R66Месечен извештај за човековите права во Република Северна Македонија март 2020ИзвештајЧовекови праваПоранешен грантист
17.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/VyjjtW6Достава на храна, лекови и хуманитарни пакети до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
17.4.2020Мултикултураhttps://cutt.ly/oyr1SWaБесплатна правна поддршкаСоопштениеВладеење на правотоПоранешен грантист
17.4.2020Фондација за развој на образованието и културата АЛБИЗhttps://cutt.ly/KymQQo0Дистрибуција на 100 пакети со прехранбени производи за социјално загрозени семејства од општина КумановоАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
17.4.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/AyjjqNEЛогистичка поддршка на надлежните служби, во ставањето ред и почитување на препораката за одржување на социјална дистанца од граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
17.4.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/uyjh39sВо Дебар волонтерите на Црвен крст во служба на граѓаните за време на продолжениот полициски часАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
17.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/oAduhPБлог на Марина Тунева, Совет за етика во медиумите, за начинот на кој медиумите известуваат за пандемијата и за инфодемијатаБлогМедиумиПоранешен грантист
17.3.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/NtNkl2rСОС линија за поддршка на пациентите заболени од канцерЛинија за поддршкаЗдравјеПоранешен грантист
17.3.2020Гешталт центар Младен Костиќ „Аспекти“https://kutt.it/KhP5DFИнформација за седумте нивоа на загрозувачки аспекти за нашиот живот погодени од пандемијата на коронавирусотFactsheetЗдравјеПоранешен грантист
17.3.2020Авајаhttps://cutt.ly/YtU9oT7Организирана достава на 30 прехранбени пакети и 150 пакети со хигиенски средства во Дебар.Активности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
17.3.2020Finance Thinkhttps://kutt.it/gi0vPUБриф за политиките 39 Справување со економските ефекти од КОВИД-19БрифЕкономијаГрантист
17.3.2020Здружение за поддршка и развој Хуманостhttps://cutt.ly/EtYrNknМобилен тим во општина Центар кој набавува хран, средства за хигиена, лекови или други намирници за старите и изнемоштени лица.Активности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
17.3.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/5tNkk1hДонесени одлуки за заштита на пациентите со малигни заболувањаСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
17.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://kutt.it/xQPfJaКонтакт телефони до СОС линиите на Црвениот крст според местото на живеењеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
17.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://kutt.it/J59du1Црвен крст формираше 10 мобилни тимови во Скопје, кои ќе вршат неопходна набавка на производи и истите ќе ги достават до ранливите граѓани.Активности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
16.6.2020Македонско пенолошко друштвоhttps://cutt.ly/Rumjz4nИспорака на комуникациски уреди, таблети и интернет врски како алтернативен канал за комуникација на осудените лица и нивните семејстваАктивности на теренВладеење на правотоГрантист
16.6.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/qumjvrcНовинарството не е во карантинЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
16.6.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/WumkegRПосетени Роми жртви на Холокаустот во Скопје за кои се платија сметките за струја и вода и им се обезбедија потребни намирници и лековиАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
16.6.2020Совет за етика во медиумитеhttps://cutt.ly/SumkcADОтстапување од грантот во рамки на владината поддршка за здруженија и фондации за мерки за справување со COVID-19 кризата.СоопштениеМедиумиГрантист
16.5.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/EyRLK4LОнлајн програма преку која едукаторите комуницираат со родителите и децата Роми за навремено завршување на домашните задачи и други вежбиЕдукативни содржиниОбразованиеГрантист
16.5.2020Ромалитикоhttps://cutt.ly/TyRXiQqОтпорот во периодот на КОВИД-19 мора да продолжи!СоопштениеМаргинализирани заеднициГрантист
16.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/vyXAQ9dОнлајн дискусија на тема : Како ние го разбираме концептот „Враќање во заедницата“Онлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
16.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/aoBdz50Дистрибуирани хуманитарните пакети за социјално загрозени семејства,стари, изнемоштени и болни лицаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
16.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/qyyZ38hСоветувалиштето за заштита од ризици и употреба на супстанции кај млади лица обезбедува бесплатни онлајн услуги со психијатриСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
16.4.2020Здружение на новинарите на Македонијаhttps://cutt.ly/pyw2lurДистрибуција на пакети со заштитни средства за македонските медиумиАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
16.4.2020Фондација Отворено општество - Македонијаhttps://cutt.ly/dyw2b1vПрограмата за здравје и права на ФООМ во одговор на кризата со КОВИД-19Активности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
16.4.2020Детска Амбасада за Сите Деца во Светот - Прилепhttps://cutt.ly/Qyw2mtSПомош за децата од основните или средните училишта за совладување на материјата по англиски и германски јазик.Едукативни содржиниДеца млади и студентиНе е/бил грантист
16.4.2020Меѓашиhttps://cutt.ly/Syw2YunБарања до Министерството за образование и наука за повеќе внимание кон потребите на децата во периодот на пандемијаСоопштениеДеца млади и студентиГрантист
16.4.2020Медиа плусhttps://cutt.ly/Gyw2GFXПомош од доброволци во Велика БританијаЕдукативни содржиниХуманитарна помошГрантист
16.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/dyw8iEAПочна првата онлајн национална акција со Тинекс за донирање хранаКампања за донирањеСиромаштијаНе е/бил грантист
16.4.2020СТАР-СТАР-Здружение за поддршка на маргинализирани работнициhttps://cutt.ly/qyw8pJXДистрибуирање флаери со корисни информации за превенција и совети за заштита од Корона вирусот помеѓу заедницата на сексуални работнициАктивности на теренМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
16.4.2020СТАР-СТАР-Здружение за поддршка на маргинализирани работнициhttps://cutt.ly/Kyw8kvXХуманитарна акција преку дистрибуирање пакети со основни прехрамбени и хигиенски производи помеѓу најзагрозените сексуални работнициАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
16.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/yyr1UvdСтраница на Finance Think која ги прикажува нивните активности за оценка на ефектите од коронавирусот Ковид-19 за економијатаОнлајн алаткаЕкономијаГрантист
16.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/tyrEdhSРезултати од анкета за влијанието на коронавирусот врз населениетоИнфографикЕкономијаГрантист
16.4.2020Заедно посилниhttps://cutt.ly/zyr1ODAПревод на инфографикот „Што треба да знаат луѓето што живеат со ХИВ за ХИВ и КОВИД-19“ од Програмата за ХИВ на Обединетите нации (УНАИДС)ИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
16.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/QyflJ0bОчекување дека скоро сите компании ќе претрпат штети од кризата предизвикана од коронавирусотСоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
16.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/myflKACИнформации поврзани со КОВИД-19 за 15.04.2020 годинаСоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
16.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/zyjh76EПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
16.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/Wyjh5ahПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
16.4.2020Македонска асоцијација за човечки ресурсиhttps://cutt.ly/Nyjh2tuВебинар „На што н? учи кризната состојба и како да ја насочиме светската пауза да работи за нас?“Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
16.4.2020Научна фондација Спироскиhttps://cutt.ly/7ymQWfxДонирање средства за изработка на 3Д визириАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
16.4.2020Здружение за хумано општествен развој ,,Проект Среќа,,https://cutt.ly/jyRUOnBДонација компјутер од PROMPT NovusАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
16.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/wyjjpz3Донација на прехранбени артикли од ЦаринатаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
16.3.2020Национално здружение за МСhttps://kutt.it/xAO93XДигитални алатки и ресурси кои може да им бидат корист на луѓето со мултипла склероза за време на коронавирусотСоопштениеЗдравјеНе е/бил грантист
16.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/m49joMБлог на Џевит Мифтароски, професор по македонски јазик во Дебар, за ситуацијата таму по прогласувањето кризна состојбаБлогОбразованиеПоранешен грантист
16.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/ggazz8Блог за влијанието на коронавирусот врз меѓународната сорботкаБлогМеѓународна соработкаПоранешен грантист
16.3.2020Комора на психолози на Република Македонијаhttps://kutt.it/MlNkoVСписок на достапни лиценцирани психолози кои ќе дадат психолошка подршка на лицата во карантин и лицата кои се доброволно во изолација.Список на психолозиЗдравјеНе е/бил грантист
16.3.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/atUyCBAВидео на Тиана Ивановска, психолог и психотерапевт, за социјалниот притисок, стресот и стравовите со кои се соочуваме за време на изолацијатаВидеоЗдравјеПоранешен грантист
16.3.2020Национално здружение за МСhttps://kutt.it/ZajlE7Анкетен прашалник за ситуацијата со КОВИД-19АнкетаЗдравјеНе е/бил грантист
16.3.2020ХОПСhttps://kutt.it/7fvPJWРазлики помеѓу домашен карантин и домашна изолацијаКорисни советиЗдравјеГрантист
16.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://kutt.it/RQImoPЕкипите на Црвениот крст се поддршка на институциите на граничните премини во детектирање и спречување на евентуални заразни лица.Активности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
16.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://kutt.it/DX2acBИспорачана дополнителна помош во униформи, маски за заштита, ракавици, средства за дезинфекција како и облека за возрасни лица во ДебарАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
16.3.2020Центар за современи уметности Скопјеhttps://cutt.ly/utKG033Акцијата „Држете растојание" на визуелно експлицитен начин ги потсетува граѓаните да држат растојание и да се заштитат од вирусот Ковид-19Активности на теренКултураПоранешен грантист
15.6.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/AumktAwПосетени Роми жртви на Холокаустот во Скопје за кои се платија сметките за струја и вода и им се обезбедија потребни намирници и лековиАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
15.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/RoBskd8Полнење хранилки на повеќе локацииАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
15.5.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/1umjSuMБитката за храна посилна од стравот од Kовид-19Едукативни содржиниМедиумиГрантист
15.5.2020Доброволно противпожарно друштво - Свети Николеhttps://cutt.ly/YyXAHQEРедовна дезинфекција на улиците во Свети НиколеАктивности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
15.5.2020Здружение за еднородителски семејства „Една може!“https://cutt.ly/lyRLBjFПоттик за пријава на насилство во полиција и во центар за социјални работиСоопштениеРодови прашањаГрантист
15.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/PyRUEHAПоделени над 200 пакети за стари и изнемоштени лица во Општина Центар.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
15.5.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/TyRLLuSOnline програмта за децата Роми кои ја посетуваат истата во центаротЕдукативни содржиниОбразованиеГрантист
15.5.2020ХОПСhttps://cutt.ly/QyRLAw0Онлајн обука за параправници и теренски работници што работат со сексуални работници за законски измени за време на вонредната состојбаОбукаМаргинализирани заеднициГрантист
15.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/ayRUEyTНова Банка за храна МК - Велес, Спремни над 120 пакети со храна и хигиенски средства.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
15.5.2020Здружение за еднородителски семејства „Една може!“https://cutt.ly/MyRLBr2Донирани пакети со хранаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
15.5.2020Интерактив Битолаhttps://cutt.ly/JyRXul1Вебинар за спорт, спортски активности и релаксацијаОнлајн дискусијаЗдравјеГрантист
15.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/Ryjjpm4Хигиенски производи за ранливи категории семејствата и институции кои згрижуваат деца и млади, лица со посебни потреби и ранливи кориснициАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
15.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/vyw2cQGПоделени 2000 кг брашно и 1300 кг прехранбени производи и примена донација од ВитаминкаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
15.4.2020Фондација за развој на образованието и културата АЛБИЗhttps://cutt.ly/FymQm9MДонирана опрема за заштита од КОВИД-19 за 6 здравствени институцииАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
15.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/EyjjtKOЦрвен крст денес подели 148 пакети со храна и средства за хигиена утре уште 100Активности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
15.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/QyflLmuТековни информации поврзани со вирусот КОВИД-19СоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
15.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/syflYNAСтав на МОФ за полагањето на Матурскиот испит во учебната 2019/2020 годинаСоопштениеДеца млади и студентиПоранешен грантист
15.4.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/xys84PoМедицински мобилен тим ги посети преживеаните Роми жртви на Холокаустот во Скопје и им пружа медицинска поддршка и помошАктивности на теренМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
15.4.2020Младински сојуз - Крушевоhttps://cutt.ly/rys89GiОнлајн дикусија: Средношколски муабети во време на вонредна состојбаОнлајн дискусијаДеца млади и студентиПоранешен грантист
15.4.2020Центар за современи уметности Скопјеhttps://cutt.ly/Syw2xUwБиди папучар, седи дома! – Уметничка наменета да им помогне на граѓаните да истраат во физичката излолацијаАктивности на теренЗдравјеПоранешен грантист
15.4.2020ЦЕЕД Македонијаhttps://cutt.ly/Fyr1JG0Онлајн вебинар за патот и влијанието на вирусот врз бизнисот во КинаВебинарЕкономијаНе е/бил грантист
15.4.2020Романо Чачипеhttps://cutt.ly/ryw2KdRВидео објаснување за социјалните мерки на ВладатаЕдукативни содржиниЧовекови праваГрантист
15.4.2020Мрежа за заштита од дискриминацијаhttps://cutt.ly/Byw2Wm5Осуда за одлуката на Владата да додели јавни пари на верските заедници наместо кривично да се гонат за упатените заканиСоопштениеЧовекови праваНе е/бил грантист
15.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/Jyw2vTXОбезбедена донација од РОТАРАКТ КЛУБОТ КавадарциАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
15.4.2020Рурална Коалициjаhttps://cutt.ly/cya8LUEБрза анализа на превземените и предложени мерки за справување со влијанието на епидемијата од Ковид-19 (второ издание)СоопштениеЗемјоделство и рурален развојГрантист
14.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/MoBfg4EПоделени 150 оброци конзервирана храна и 25 зготвени оброци од кетеринг кујна, односно храна за вкупно 175 лицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
14.5.2020Здружение за волонтеризам - Волонтерски центар Скопјеhttps://cutt.ly/WyRUQSyИнтервју со Денис Јанкуловски, медицински работник во Центарот за јавно здравјеЕдукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
14.5.2020Младински културен центар - Битолаhttps://cutt.ly/nyRUWcYпрвата ТВ емисија во рамките на проектот за медиумска писменост за млади, посветена на КОВИД-19Едукативни видеаДеца млади и студентиПоранешен грантист
14.5.2020Aсоцијација за демотратски развој на Ромите СОНЦЕhttps://cutt.ly/8yRLVUzПривремено вработување за 50 Роми кои доаѓаат од најзагрозените ромски семејства, како резултат на кризата предизвикана од КОВИД-19Активности на теренРаботнички праваНе е/бил грантист
14.5.2020Здружение за развој на општеството-социјални иновации „Wake Up“https://cutt.ly/lyRXyFGЕ-психолог (epsiholog.mk) - онлајн платформа во Македонија која нуди психичка поддршка на граѓанитеОнлајн алаткаЗдравјеГрантист
14.5.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/EumjFUWМартин Пушевски: Вирусот целосно ги мобилизираше капацитети на Јавниот сервисЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
14.5.2020TAKThttps://cutt.ly/vyXAkHzЈосиф Дамјанов од FitKit говори на тема дигитализација на спортските организации и клубовиFactsheetСпортПоранешен грантист
14.5.2020НВО Инфоцентарhttps://cutt.ly/RyRUm0XМониторинг на работата на општините Велес, Крива Паланка и Неготино во првиот месец од прогласувањето на вонредната состојбаАнализаЗдравјеНе е/бил грантист
14.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/RyflDqnВидео со Милка Геровска за состојбата во Германија и мерките кои се превземени од страна на државата во борбата против COVID-19ВидеоЗдравјеПоранешен грантист
14.4.2020Јадро Асоцијација на независната културна сценаhttps://cutt.ly/MyXAxKOРезултати од анкетатa на ЈАДРО за ефектот на COVID-19 врз работата на културните работници и предлог-меркиАнализаКултураНе е/бил грантист
14.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/9yjjpFvДонација на ракавици, маски и гелови за дезинфекцијаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
14.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/6yjjpYBДонација на визириАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
14.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/Kyjh5noПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
14.4.2020Македонска асоцијација за човечки ресурсиhttps://cutt.ly/Lyjh2a2HR интервју со м-р Дарко Петровски: Менаџерите за човечки ресурси мора да покажат лидерство и солидарностБлогОбразованиеПоранешен грантист
14.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/JyflZmyИнформации поврзани со работата на контакт центарот за економски мерки на ВладатаСоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
14.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/TyflUBW(Из)вонредно предавање #4 – Осознавање на светот преку податоциОнлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
14.4.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/Kys841dМобилни медицински тимови ги посетуваат повозрасните Роми во БитолаАктивности на теренМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
14.4.2020ПИНАhttps://cutt.ly/WyyZ1NgСамоизолација – можност и инспирација за писателитеАнализаМедиумиГрантист
14.4.2020Здружение за дислексија Ајнштајнhttps://cutt.ly/0yr1PJiОнлајн семинар за практични методи и алатки за дислексија и дискалкулијаОнлајн алаткаОбразованиеНе е/бил грантист
14.4.2020СТАР-СТАР-Здружение за поддршка на маргинализирани работнициhttps://cutt.ly/Hyw8ogfДобротворна кампања за помош на сексуалните работници во Република Северна Македонија, кои имаат потреба од финансиска помош.Кампања за донирањеМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
14.4.2020З.Г. НЕКСУС – Граѓански концептhttps://cutt.ly/lyw2XeSНеделна анализа Извештај бр.4, Период 06.04-12.04.2020БрифМедиумиГрантист
14.4.2020ЛГБТ Јунајтедhttps://cutt.ly/Hyw2DwQСпакувани 15 пакети со храна за ЛГБТИ лица од Струга, Прилеп, Струмица и КумановоАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
14.4.2020Коалиција Сите за правично судењеhttps://cutt.ly/Qt2kKorИнформативна брошура за жртвите на семејно насилствоИнфографикРодови прашањаГрантист
14.4.2020Медиа плусhttps://cutt.ly/ht2kFfEПримерот на здружената акција „Кров над глава“ од Србија, позната по борбата за правото на домЕдукативни содржиниЧовекови праваГрантист
14.4.2020Институт за човекови праваhttps://cutt.ly/Gt2kHqEЧовекови права во време на КОВИД-19 на албански и влашкиИнфографикЧовекови праваПоранешен грантист
14.4.2020Институт за човекови праваhttps://cutt.ly/Gt2kJtAЧовекови права во време на КОВИД-19 на ромски и турскиИнфографикЧовекови праваПоранешен грантист
14.3.2020Црвен Крст на РСМhttps://kutt.it/eWtvYEПомош во Дебар и Центар Жупа откако беше прогласена кризна состојба во овие два региони поради коронавирусотАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
14.3.2020Психеско - Здружение на студенти по психологијаhttps://kutt.it/kohjc2Предлози за филмови, серии и книги од областа на психологијата составени од страна на членовите на организацијатаFactsheetЗдравјеНе е/бил грантист
14.3.2020Здружение на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри За насhttps://kutt.it/0B0HwTАпел за поддршка на докторите, медицинските сестри и помошниот персонал кои се директно вклучени во борбата против пандемијатаБлогЗдравјеНе е/бил грантист
13.5.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/DumjHQaАрта Тахири: Со прашања без „ракавици“ ги демаскираме политичаритеЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
13.5.2020Доброволно противпожарно друштво - Свети Николеhttps://cutt.ly/cyXAH9dРедовна дезинфекција на улиците во Свети НиколеАктивности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
13.5.2020Авајаhttps://cutt.ly/YyXAWjaОнлајн дијалог со ромската заедница од Берово: Ромски иницијативи за Ковид-19 кризатаОнлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
13.5.2020Интерактив Битолаhttps://cutt.ly/DyRXiogВодич за употреба на апликацијата ZoomЕдукативни содржиниТехнологијаГрантист
13.5.2020Интерактив Битолаhttps://cutt.ly/5yRXuIAОнлајн средба со психолог „Стресот и психолошките последици од стресот во кризна ситуација на пандемија и изолација“Онлајн дискусијаЗдравјеГрантист
13.5.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/myXALWGАнкета за донесените економски мерки на Владата за справување со кризата од Ковид-19АнкетаЕкономијаПоранешен грантист
13.5.2020Иницијатива на жени од Шуто Оризариhttps://cutt.ly/8yRLXeXАнкета за ситуацијата во Шуто Оризари, според која само 14% од Ромките од оваа населба знаат каде да се обратат доколку имаат симптомиАнкетаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
13.5.2020Реактор - Истражување во акцијаhttps://cutt.ly/2yRLSO4Платена и неплатена работа, родово-базирана дискриминација и работнички права во време на КОВИД-19БрифРодови прашањаПоранешен грантист
13.5.2020Здружение за развој на култура образование и здравство КАЖИ ДОБРО SAY OKhttps://cutt.ly/AyRUmhiСподелување на флаери, исполнети со интересни факти и пораки за КОВИД-19Активности на теренЗдравјеГрантист
13.5.2020Здружение за развој на култура образование и здравство „КАЖИ ДОБРО Say Ok“https://cutt.ly/LyRUnAiСподелување на мотивирачки пораки заедно со нацртано виножитоАктивности на теренКултураГрантист
13.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/zyRUnwFПоделени над 30 пакети во Кавадаречкиот регион на стари и изнемоштени лица.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
13.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/fyRUbEzЈавните личности во кампања против гладот и фрлањето храна...прв делКампања за донирањеСиромаштијаПоранешен грантист
13.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/HyRUvrbСпакувани повеќе од 20 пакети за 20тина фамилии во социјален ризик од Шуто Оризари - ШуткаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
13.5.2020Здружение за еднородителски семејства „Една може!“https://cutt.ly/iyRLBT7Дистрибуција на пакети со хигиенски производи и лековиАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
13.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/ayjjt45Достава на храна, лекови и хуманитарни пакети до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
13.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Кумановоhttps://cutt.ly/7yjjegUДистрибуција на хуманитарни пакети до социјално загрозени семејстваВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
13.4.2020Македонско здружение на млади правнициhttps://cutt.ly/eyjh2AnИнформативни флаери- „Твоите права и обврски во услови на КОВИД-19“Корисни советиВладеење на правотоПоранешен грантист
13.4.2020Македонско здружение за заштита при работаhttps://cutt.ly/uyyoob9Препораки за превенција на вработени во администрација/канцелариско работењеБрифРаботнички праваГрантист
13.4.2020Фондација Метаморфозисhttps://cutt.ly/0yflzvoПолитиката за приватност на апликацијата StopKoronа! во согласност со принципот на транспарентност при обработка на личните податоциСоопштениеЧовекови праваНе е/бил грантист
13.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/8yr1Ir6Проекција на падот на БПД за 3,8%ИнфографикЕкономијаГрантист
13.4.2020Медиа плусhttps://cutt.ly/9yw2HV3Здружението на параплегичари и квадриплегичари Параквад ВШ помага на граѓаните и за време на пандемијатаЕдукативни содржиниХуманитарна помошГрантист
13.4.2020Институт за европска политикаhttps://cutt.ly/9yw2DHY„По разнишани скалила: За човековите права и КОВИД-19 во Северна Македонија по дерогирањето од Европската конвенција за човекови права“БрифЧовекови праваГрантист
13.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/Ayw2SsTАпел за донирање во пресрет на викенд- карантинотСоопштениеХуманитарна помошГрантист
13.4.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/gyw2QfAБарања до Владата за заштита на работниците и сиромашнитеСоопштениеРаботнички праваПоранешен грантист
13.4.2020Инова лаб Битолаhttps://cutt.ly/Xyw2zsvОнлајн дискусија на тема: „Искуството на средношколците во онлајн наставата“.Онлајн дискусијаОбразованиеНе е/бил грантист
13.4.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/Syr1IZgБлог за проекцијата на падот на БПДБлогЕкономијаГрантист
13.3.2020Станица ПЕТhttps://cutt.ly/Tyr1AT5Посети во Прилеп и околината и делење флаери со препораките од СЗО и Министерството за здравство и средства за лична хигиенаАктивности на теренМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
13.3.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/GtNkjteУтврдени категории на лица кои треба да бидат ослободени од работа и работни активности врз основа на приложена потврда од матичен лекарСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
13.3.2020Романо Чачипеhttps://cutt.ly/5tGqCM5Теренско споделување информации на граѓаните во Шуто Оризари за начинот и превенција од КОВИД -19Активности на теренЗдравјеГрантист
13.3.2020Цивилhttps://kutt.it/UCEoqPБарање до политичките партии да ги почитуваат забраните за јавни собири и настани како мерки за спречување на ширењето на коронавирусотСоопштениеПолитикаГрантист
13.3.2020ХОПСhttps://kutt.it/u81llwКорисни совети, информации и практики за корисниците на дроги, за да ги намалат штетите од инфицирање од COVID-19 во пандемијаКорисни советиЗдравјеГрантист
13.3.2020Сите сити- Ајде Македонијаhttps://kutt.it/bIMH8uПовик за донирање средства со цел да се овозможат 15.000 оброци за најранливите групи додека трае кризатаКампања за донирањеСиромаштијаПоранешен грантист
13.3.2020Македонска асоцијација за човечки ресурсиhttps://kutt.it/uUx4VPИнфографик за одговорно однесување и мерки кои може да придонесат да се намали ширењето на КОВИД-20FactsheetЗдравјеПоранешен грантист
13.3.2020Коалиција СЕГАhttps://kutt.it/2wVDP2Инфографик за одговорно однесување и мерки кои може да придонесат да се намали ширењето на КОВИД-19Корисни советиЗдравјеПоранешен грантист
13.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://kutt.it/ytwgvQИнфографик за појаснување на терминот пандемија и повик за следење на препораките на здравствените организации и Министерство за здравствоКорисни советиЗдравјеПоранешен грантист
13.3.2020Finance Thinkhttps://kutt.it/kH46O8ФТ Став бр. 42 за одговор на економските власти на заканите од Ковид-19 за економијатаБлогЕкономијаГрантист
13.3.2020TAKThttps://kutt.it/Cjcuf6Онлајн предизвик да се мотивираат што повеќе жени да се приклучат кон вежбањето во домашни условиОнлајн предизвикЗдравјеПоранешен грантист
13.3.2020Авајаhttps://kutt.it/8DYBtDОнлајн дискусија околу актуелната ситуација поврзана со Корона вирусот во Италија и МакедонијаОнлајн дискусијаЗдравјеНе е/бил грантист
13.3.2020Национална мрежа против насилство врз жените и семејното насилствоhttps://kutt.it/XQq910Контакт телефони до сите центри кои нудат помош на жртвите на семејно насилство или оние кои се под ризик од семејно насилствоВидеоРодови прашањаПоранешен грантист
12.6.20020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/VoBfk0pДонации за 9 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
12.6.2020Здружение за образовно истражувачки развој ЕУ ИНСТИТУТ Скопјеhttps://cutt.ly/wujbKWDЕдукативно интерактивно предавање на тема Мудро управување со лични финансииЕдукативни содржиниДеца млади и студентиНе е/бил грантист
12.6.2020Штип Арт Активизамhttps://cutt.ly/Qumjq9LГерила акција „Неодговорното однесување има своја цена“Активности на теренРаботнички праваНе е/бил грантист
12.6.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/eumkbAYБрошури за сексуалното и репродуктивното здравје во време на КОВИД-19БрифЗдравјеПоранешен грантист
12.5.2020Ромалитикоhttps://cutt.ly/9yRXi0NПрашалник поврзан со економските мерки на Владата за справување со кризата од КОВИД-19АнкетаЕкономијаГрантист
12.5.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/TyXAgU3Неизвесноста во економското окружување во март 2020 се искачи на највисоко ниво по 2002 годинаИнфографикЕкономијаГрантист
12.5.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/qyRLLxUПосета на дел од 100 преживеани Роми жртви на Холокаустот во Скопје кои ги информираа и едуцираа за превентивните мерки за Ковид 19Активности на теренМаргинализирани заеднициГрантист
12.5.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/ByM7KHIИзвестување дека повторно започнуваме со доделување на бесплатни перики во центарот на БОРКАБрифЗдравјеПоранешен грантист
12.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/UyRLDYkВКЛУЧУВАЊЕ ВО УТРИНСКА НА СИТЕЛ - активностите на „Љубезност“ во вонредни условиАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
12.5.2020Национална мрежа против насилство врз жените и семејното насилствоhttps://cutt.ly/myRLDgjДва фемициди за неполни две недели се знак дека системот потфрла во справувањето со семејното и родово базираното насилствоСоопштениеРодови прашањаПоранешен грантист
12.5.2020Совет за етика во медиумитеhttps://cutt.ly/nyRLPHiКонкурс за најдобри новинарски стории поврзани со известувањето за пандемијата на коронавирусот, предизвиците и последиците од неаКонкурсМедиумиГрантист
12.5.2020Хелсиншки комитет за човекови праваhttps://cutt.ly/0yRLX2dДва случаи на фемицид во време на пандемијаСоопштениеРодови прашањаПоранешен грантист
12.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/EyjjyprДостава на храна, лекови и хуманитарни пакети до граѓаните на Општина БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
12.4.2020ПИНАhttps://cutt.ly/Gyr1WKvРаботнички права во време на пандемијаЕдукативни содржиниРаботнички праваГрантист
12.3.2020Младите можатhttps://cutt.ly/ttGq9dkСовети за претпазливост на младите за време на КОВИД-19Корисни советиЗдравјеПоранешен грантист
12.3.2020Национален младински совет на Македонијаhttps://kutt.it/FNfp2iИнфографик со кој се повикуваат младите да ги следат препораките од Министерството за здравство.FactsheetЗдравјеПоранешен грантист
12.3.2020Институт за комуникациски студииhttps://cutt.ly/ctKiUGPБлог на Ѓорѓи Спасов за конспиративните теории околу коронавирусотБлогЗдравјеПоранешен грантист
11.6.2020Банка за храна МК https://cutt.ly/YujbOw1Поделени 800кг храна на над 30 семејства во Росоман, воедно и отворен ПРВИОТ Клуб на Млади Банкари со храна.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
11.6.2020ХОПСhttps://cutt.ly/0umkqsCГрижа за менталното здравје за време на пандемијаОнлајн дискусијаЗдравјеГрантист
11.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/zoBfxhDДонации за 32 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
11.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/MoBfvbNДонации за 13 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
11.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/wyRLDHdДонирање на конзервирана хранаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
11.5.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/2yM7KWZСоопштение во врска со активностите на терен за достава на таблетарната терапијаСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
11.5.2020Фондација за развој на образование и култура АЛБИЗhttps://cutt.ly/wymQRkxДистрибуција на 60 пакети со прехранбени артикли за социјално загрозени семејства во општина Брвеница.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
11.5.2020Фондација за развој на образование и култура АЛБИЗhttps://cutt.ly/1ymQRSIДистрибуција на 60 пакети со прехранбени артикли за социјално загрозени семејства во општина Брвеница.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
11.5.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/PumjKKhБилјана Георгиевска: „Новото нормално“ н? научи на поинаква комуникација и дигитализацијаЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
11.5.2020Фондација за развој на образование и култура АЛБИЗhttps://cutt.ly/9ymQTbGДистрибуција на 80 пакети со прехранбени артикли за социјално загрозени семејства во општина Теарце.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
11.5.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/HoBsBvzДостава на храна и лекови до граѓаните на Општина БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
11.5.2020Медиа Плусhttps://cutt.ly/QymQTJuВо болница во Анкара, произведоа и користат специјални заштитни визири за новороденчиња.Едукативни содржиниЗдравјеГрантист
11.5.2020Инова лаб Битолаhttps://cutt.ly/symQT7JОнлајн вебинар "Entrepreneurship during Crisis - Challenges and Experiences"Онлајн дискусијаДеца млади и студентиГрантист
11.5.2020Ромска асоцијација за жени и млади „Лулуди“https://cutt.ly/6ymQYErБесплатно онлајн предавање на тема „Covid19 и родовата еднаквост“Онлајн дискусијаРодови прашањаНе е/бил грантист
11.5.2020Фондација за развој на образование и култура АЛБИЗhttps://cutt.ly/MymQR4jДистрибуција на 100 пакети со прехранбени артикли за социјално загрозени семејства во општина Желино.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
11.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/CtNkQW4Поделба на над 25 прехрнабени пакетиАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
11.4.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/7t2kUTIПоделена храна на 92 лица во соработка со #РетвитниоброкАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
11.4.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/fyM7HCGПрепораки за онколошки пациентиВидеоЗдравјеПоранешен грантист
11.4.2020Романо Чачипеhttps://cutt.ly/Eyw2KMiВидео презентација на прирачници кои и служат на ромската заедна за справување со пандемијатаЕдукативни содржиниЗдравјеГрантист
11.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/8yjjySoДостава на храна и лекови до граѓаните, како и изработка заштитни маски за децата со оштетен слух и говорАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
11.4.2020Елипса Кумановоhttps://cutt.ly/atNkmFLБесплатна телефонска линија за психолошка поддршка на сите граѓани, посебно на ранливите групиЛинија за поддршкаЗдравјеПоранешен грантист
11.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/SyjjymjKампања за заштита и превенција од КОВИД 19ВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
11.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/LyflXllНови информации повразни со КОВИД-19 вирусот за 10-ти Април 2020 годинаСоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
11.3.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/XtNkhtnKатегории на лица кои се ослободени од работа поради Ковид-19СоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
10.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/AoBsxtSПолнење хранилки на повеќе локацииАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
10.6.2020ПИНА - Платформа за истражувачко новинарствоhttps://cutt.ly/YujbJryГрижи и предизвици кај студентите за физичкото присуство во јунската сесијаАнализаМедиумиГрантист
10.6.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/VujbL4LБриф за политиките бр. 41 Дали беше неопходна финансиската поддршка на фирмите за задржување на работните места во време на Ковид-19?БрифЕкономијаГрантист
10.6.2020Македонија 2025https://cutt.ly/3umj1beЕКОНОМСКИ РАСТ И ВРАБОТЕНОСТ ВО К1, 2020БрифЕкономијаГрантист
10.6.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/Uumjn9DМаргинализираните групи медиумски маргинализирани и за време на пандемијатаЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
10.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/8ymQRe4Поделени 30 пакети со храна во Кавадраци и околинатаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
10.5.2020Асоцијација за е-трговија на Македонијаhttps://cutt.ly/qyXATkYИнтервју со корисниците: Што мислат за digitalniuslugi.ecommerce.mk?Едукативни содржиниТехнологијаНе е/бил грантист
10.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/eyRLFrUПодигнати 372.65 кг. храна и 146.5 кг. хигиенски средства, истите се донираат при редовните посети на семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
10.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/SyRLDBPПоделени 111 оброци конзервирана храна и 25 зготвени оброци од кетеринг кујна, односно храна за вкупно 136 лицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
10.5.2020ЛГБТ Јунајтед Тетовоhttps://cutt.ly/RyRLARxПодготвени 20 пакети со храна и хигиенски производи кои ќе им бидат доставени на ЛГБТИ лицата од Прилеп и Струга.Активности на теренХуманитарна помошГрантист
10.4.2020Коалиција „Сите за правично судење“https://cutt.ly/TtNkdYRШто значи предлог за издавање казнен налог?ИнфографикВладеење на правотоГрантист
10.4.2020Коалиција "Сите за правично судење"https://cutt.ly/ZtNkgcWЈавен повик за превенирање на потенцијална и сериозна инфекција со КОВИД-19 во установите каде се наоѓаат лица лишени од слобода.СоопштениеСудствоГрантист
10.4.2020Здружение на пензионери Битолаhttps://cutt.ly/rtNkfxZПакети за социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
10.4.2020Центар за економски анализиhttps://cutt.ly/Zys87JzПоделени пакети со храна, хигиенски производи и заштитни маски за повеќенаменска употреба на 20 социјално загрозени семејства од КавадарциАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
10.4.2020Центар за економски анализиhttps://cutt.ly/utNkn5mПоделени пакети со храна и хигиенски производи на 20 семејства во општина Кавадарци и изработени заштитни маски за повеќенаменска употребаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
10.4.2020Коалиција Сите за правично судењеhttps://cutt.ly/Nt2kLK4Правно советување на граѓански организации кои не се во можност да користат професионални услугиПравна помошГраѓански организацииГрантист
10.4.2020Меѓашиhttps://cutt.ly/wt2kZMWАпел до компаниите и ВладатаСоопштениеДеца млади и студентиГрантист
10.4.2020ХОПСhttps://cutt.ly/Wyw2JWfСовети за тоа како да уживате во сексот и да избегнете ширење на Ковид-19Едукативни содржиниЗдравјеГрантист
10.4.2020Романо Чачипеhttps://cutt.ly/pyw2LCUДоделени 400 пакети во храна и хигинески средства во општина Шуто ОризариАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
10.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/gyyZ89nСоцијалните бизниси во служба на маргинaлизирaните во време на КОВИД-19АнализаЕкономијаПоранешен грантист
10.4.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/Jys87acМобилни медицински тимови ги посетуваат повозрасните Роми во СкопјеАктивности на теренМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
10.4.2020МАСИТhttps://cutt.ly/Mys875BДигитални алатки за поддршка за време на COVID - 19Онлајн алаткаТехнологијаНе е/бил грантист
10.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/wyflFbPПрашалник „Влијанието на Ковид 19 врз македонските компании, како влијае кризата брз бизнисите и каква подршка им е потребна“АнкетаЕкономијаНе е/бил грантист
10.4.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/0tNknpcГрупа за психосоцијална помош на пациентите со малигни заболувањаФејсбук групаЗдравјеПоранешен грантист
10.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/Xyjh5S6Помош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
10.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/JyjjyVAДостава на хуманитарни пакети до граѓаните на Општина БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
10.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/Nyjh5RsПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
09.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/ToBdpUwПоделени хуманитарни пакети донација од Рудник Бучим на Корисниците на Дневниот центар ПоракаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
09.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/BoBsvk6Дистрибуирање хуманитарна помош за социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
9.6.2020Банка за храна МК https://cutt.ly/iujbAjmBlues Brother Band се приклучија на Глобалната иницијатива - Blues4people на Европската Федерација на Банки за Храна - ФЕБАКампања за донирањеСиромаштијаПоранешен грантист
09.6.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/zumku9MПосетени Роми жртви на Холокаустот во Скопје за кои се платија сметките за струја и вода и им се обезбедија потребни намирници и лековиАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
09.5.2020НВО КХАМ Делчевоhttps://cutt.ly/ByRLVLCДелење на 250 пакети со хуманитарна помош за социјално загрозени ромски семејства во Делчево С.Црник-Пехчево и ВиницаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
09.5.2020З.Г. НЕКСУС Граѓански концептhttps://cutt.ly/9ymQESfРезултати од анкетата за тоа како влијае пандемијата врз животот на жените и девојкитеАнализаРодови прашањаГрантист
09.5.2020Рурална Коалициjаhttps://cutt.ly/6ymQEMoПрвите препораки како да се делува во руралните средини за да се ублажат последиците од кризатаБлогРодови прашањаГрантист
09.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/ayRLFVmВо вредност од 34.000 ден. се набави 419,34 кг. храна и 121.4 кг хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
09.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/1yRLFEeПосетени 20 семејства во Скопје и при тоа беа поделени 290кг. храна и 50 кг. хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
09.4.2020Македонска асоцијација за човечки ресурсиhttps://cutt.ly/Pyjh2x9Вебинар: „Коучингот и неговите ефекти во услови на Covid-19"БлогОбразованиеПоранешен грантист
09.4.2020TAKThttps://cutt.ly/AyXAkgMДигитална револуција како против удар на ефектите од Covid-19 врз спортските организации, клубови и тренериFactsheetСпортПоранешен грантист
09.4.2020Хуманитарна организација „Свети Спас“https://cutt.ly/ftZarpfВолонтери секоја ноќ ги посетуваат полициските пунктови низ Скопје и на полицајците им делат топли напитоци и вкусни грицкиАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
09.4.2020Национална Мрежа против насилство врз жени и семејно насилствоhttps://cutt.ly/2tZaixlБарање за итно дополнување на Одлуката за забрана за движење на граѓаните на целата територија на ДржаватаСоопштениеРодови прашањаПоранешен грантист
09.4.2020Здружение на пензионери Битолаhttps://cutt.ly/dtNkyYWПоставувањето на 3000 плакати на видни места во општините Битола, Новаци и Могила и 20 000 денари донација на Црвен Крст БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
09.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/PtNkoSvНова донација од Жито-лукс - 4000 кг брашно и 100 кг слатки вафлиАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
09.4.2020Медиа плусhttps://cutt.ly/DtNksaNВест за можни онлајн измами за време на Covid-19Едукативни содржиниМедиумиГрантист
09.4.2020Реактор - Истражување во акцијаhttps://cutt.ly/1yr1HA2Апел до Владата и институциите за достапноста, функционалноста и ефикасноста на институциите во овој кризен периодСоопштениеГраѓански организацииНе е/бил грантист
09.4.2020Конектhttps://cutt.ly/uyr1F6sАнкета за влијанието што пандемијата го има врз финансиската одржливост на граѓанските организацииАнкетаГраѓански организацииПоранешен грантист
09.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/PyyZ7oiПородување во време на КОВИД-19СоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
09.4.2020Младински сојуз - Крушевоhttps://cutt.ly/hys89fOОнлајн дикусија: Студентите за време на вонредна состојбаОнлајн дискусијаДеца млади и студентиПоранешен грантист
09.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/qyflSsfВидео со Филип Бујароски за состојбата во САД и мерките кои ги превзела државата за да се справи со кризатаВидеоЗдравјеПоранешен грантист
09.4.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/ZyjjwiXДистрибуција на пакети храна до загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
09.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/FyjjpNSДостава на храна и намирници до граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
09.4.2020Центар за правни истражувања и анализиhttps://cutt.ly/qyr1KAoВонредната состојба и човековите права загарантирани со Уставот и Европската конвенција за човекови праваАнализаЧовекови праваПоранешен грантист
09.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/QtNkiS0БХМК- Кавадарци Главен носител на активности за помош на сиромашни граѓани во Кавадарци, Пријавување на телефонскиот број 13300СоопштениеСиромаштијаПоранешен грантист
08.6.2020ХОПСhttps://cutt.ly/KyM7ZH0Од дневникот на еден теренцАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
08.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/ZoBspoIДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
08.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/DoBfmpjДонирана храна на 123 кориснициАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
08.5.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/lyM7KjlЌе се врши достава на таблетарната терапија до сите градови каде што е потребнаАктивности на теренЗдравјеПоранешен грантист
08.5.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/JumjZ3sВонредна слобода на медиумитеЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
08.5.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/rymQcFyЗнаци на злоставувањеFactsheetРодови прашањаПоранешен грантист
08.5.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/uymQbYKОнлај курс за Аргументирано изразувањеЕдукативни содржиниОбразованиеПоранешен грантист
08.5.2020Коалиција „Сите за правично судење“https://cutt.ly/iymQEq3Што доколку постапите спротивно на прописите на надлежните органи издадени со цел спречување на ширењето на КОВИД-19?ВидеоСудствоГрантист
08.5.2020Медиа плусhttps://cutt.ly/SymQEvTТе сакам душо- Романтичен дедо најде начин како да си ја види сопругатаЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
08.5.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/ZyRLCpJОбезбедени уште 200 хуманитарни хигиенски пакети за Ромки кои се бремени или неодамна породени.Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
08.5.2020Македонска развојна фондација за претпријатијаhttps://cutt.ly/syXAd4LНад 700 здравствени работници од Универзитетските клиники за детски болести и за гинекологија и акушерство добија 1462 медицински оделаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
08.5.2020Асоцијација за е-трговија на Македонијаhttps://cutt.ly/ByXAERhКреирана платформа за дигитални услуги и дигитална солидарностОнлајн алаткаТехнологијаНе е/бил грантист
08.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/ItZarJPДонација од над 400кг ( 70 кутии- пакети) со слатки производи од фабриката ЕВРОПА СкопјеАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
08.4.2020ЗГ Поддршка Гевгелијаhttps://cutt.ly/4tZauUAТелефони за психолошка поддршкаСписок на психолозиМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
08.4.2020Македонска Медицинска Студентска Асоцијацијаhttps://cutt.ly/wtZaoYTВидео за повикување на граѓаните да седат домаВидеоЗдравјеНе е/бил грантист
08.4.2020Рурална Коалициjаhttps://cutt.ly/1tZaioaОбразложени сите чекори и правила за земjоделците да можат полесносе снаjдат и да извадат дозволи за движење на брз и едноставен начинСоопштениеЗемjоделство и рурален развоjПоранешен грантист
08.4.2020З.Г. НЕКСУС – Граѓански концептhttps://cutt.ly/cyw2CudНеделна анализа Извештај бр.3 30 Мaрт - 05 Aприл 2020БрифМедиумиГрантист
08.4.2020Македонско здружение за заштита при работаhttps://cutt.ly/lyyopcIВодилка за безбедност и здравје при работа во градежништво за превенција од корона вирус – COVID-19ПубликацијаРаботнички праваГрантист
08.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/FyyZ5KtАпел до Владата да ги гарантира есенцијалните услуги за сексуално и репродуктивно здравје на жените и маргинализираните заеднициСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
08.4.2020ЗГ Поддршкаhttps://cutt.ly/cyyXeyMПсихолошка помош, поддршка или разговор во периодот додека трае вонредната состојба за граѓаните на Гевгелија и околинатаСоопштениеЗдравјеНе е/бил грантист
08.4.2020Асоцијација за едукација Младиинфо Интернационалhttps://cutt.ly/TtZar8oСет од 450 онлајн ресурси на различни темиЕдукативни содржиниДеца млади и студентиНе е/бил грантист
08.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/myflVspИнформации поврзани со КОВИД-19 за 7-ми Април 2020 годинаСоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
08.4.2020Коалиција „Сите за правично судење“https://cutt.ly/btKG53JПреземени мерки од страна на ОЈО и Основните судови поради прекршување на мерките за спречување и сузбивање на COVID-19.ИнфографикСудствоГрантист
08.4.2020Finance thinkhttps://cutt.ly/gtZarbZAнкета со цел да се направи првична оценка на ефектите од економската криза, која произлезе од здравствената криза, врз граѓаните.АнкетаЕкономијаГрантист
08.4.2020Институт за човекови праваhttps://cutt.ly/ctKG68RЧовекови права во време на КОВИД-19ИнфографикЧовекови праваПоранешен грантист
08.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/YyflIUC(Из)вонредно предавање #3 – Меѓународни односи, основни идеи и принципиОнлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
08.4.2020ИПА Македонијаhttps://cutt.ly/QtKG4VZДонација на заштитна опрема за полицајциСоопштениеХуманитарна помошНе е/бил грантист
08.4.2020Црвен Крст на РСМhttps://cutt.ly/iyjh8jKCOVID-19 АктивностиВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
08.4.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/nyjjwd0Дистрибуција на пакети храна до загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
08.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/Xyjjy6iПоделени 50 пакети со храна на социјално загрозени семејства регистрирани во Центар за социјална работа БитолаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
08.4.2020Доброволно противпожарно друштво - Свети Николеhttps://cutt.ly/2yXAKyNПоставена Третата автоматска рампа за дезинфекција ДПД Свети НиколеАктивности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
08.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/zyflCkRВажни информации поврзани со КОВИД-19 вирусот за 9-ти Април 2020 годинаСоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
07.7.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/DoBd0piЦСИ Надеж донацијата 200 леба од Фурна Диме ја сподели со корисниците на ЉубезностАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
07.6.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/MoBsditДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
07.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/7ymQQFyПримена помош околу 3000 кг, во храна и прехранбени производи од КАМ Маркет и ВИТАМИНКААктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
07.5.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/hyXAhyNПроекции за македонската економија од разни институцииИнфографикЕкономијаГрантист
07.5.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/IyXAgZ6Надворешната трговија во март 2020 забележа најголем годишен пад во последната деценија од 21,9%ИнфографикЕкономијаГрантист
07.5.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/QyRLLObДистрибуција на лекови за Роми жртви на Холокаустот во СкопјеАктивности на теренМаргинализирани заеднициГрантист
07.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/XyRLGtfПосетени 18 семејства во Скопјеи при тоа беа поделени 238,5 кг. храна, 42,5 кг. хигиенски средства и 14 кг. облекаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
07.5.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/XymQccVЗнаци на злоставувањеFactsheetРодови прашањаПоранешен грантист
07.5.2020Коалиција „Сите за правично судење“https://cutt.ly/iymQQnGЛишување од слобода за време на епидемииБлогЧовекови праваГрантист
07.4.2020Здружение на граѓани Медиа Плусhttps://cutt.ly/btKG3akОбјава за пензионерката Пацка Коневска од Скопје која шие и подарува заштитни маскиСоопштениеЗдравјеГрантист
07.4.2020НВО КХАМ Делчевоhttps://cutt.ly/1tKiWJEНабавка на 53 прехрамбени пакети за најзагрозени семејства во Делчево и 25 пакети за семејствата во ПехчевоАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
07.4.2020СТАР-СТАР-Здружение за поддршка на маргинализирани работнициhttps://bit.ly/39OcYZBКорисни информации за заштита од КОВИД-19 кај сексуални работнициКорисни советиМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
07.4.2020СТАР-СТАР-Здружение за поддршка на маргинализирани работнициhttps://cutt.ly/ktKin7BИнтернационална кампања за солидарност за помош и поддршка на заедницата на сексуални работници од глобални рамкиКампања за донирањеХуманитарна помошНе е/бил грантист
07.4.2020СТАР-СТАР-Здружение за поддршка на маргинализирани работнициhttps://bit.ly/3aOqOMQИнформации за бесплатно тестирање за КОВИД-19ИнфографикМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
07.4.2020ЕПЛ ТРИ Скопје - Здружение за напредок, поддршка и одржлив развој на жениhttps://cutt.ly/xtKimJeСовети за жени за надминување при кризни периодиФејсбук групаЗдравјеНе е/бил грантист
07.4.2020Новинари за човекови праваhttps://cutt.ly/ttKiQHaДискусија за заштита на менструалното здравје и прашањето за жените во менопауза во услови на пандемијаОнлајн дискусијаЗдравјеНе е/бил грантист
07.4.2020Иницијатива за граѓански интеграции ИГИ Гостиварhttps://cutt.ly/QtKiWyIАктивности за деца и млади во време на изолација, за изработка на креативни производиБлогДеца млади и студентиНе е/бил грантист
07.4.2020Finance thinkhttps://cutt.ly/dtKiEa5Влијание на корона-кризата врз (не)вработеностаИнфографикЕкономијаГрантист
07.4.2020Младите можатhttps://cutt.ly/wtKiEKpОнлајн работилница на тема „Како менталното здравје ми стана приоритет?“Онлајн дискусијаДеца млади и студентиПоранешен грантист
07.4.2020Институт за комуникациски студииhttps://cutt.ly/ctKiRD0Блог на Иван Анастасовски за спортот после КОВИД-19БлогСпортПоранешен грантист
07.4.2020Институт за комуникациски студииhttps://cutt.ly/ztKiIMyРазбивање на заблудите за корона вирусотЕдукативни содржиниЗдравјеПоранешен грантист
07.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/7yjjp37Црвен крст на град Скопје дистрибуираа средства за дезинфекција и заштита од КОВИД-19 за 2.000 стари лица, донација од Државна ЛотаријаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
07.4.2020ЦЕЕД Македонијаhttps://cutt.ly/myfljk9Онлајн средба на тема „Правни аспекти во вонредни и кризни ситуации“Онлајн дискусијаЕкономијаНе е/бил грантист
07.4.2020Институт за комуникациски студииhttps://cutt.ly/6tKiOKWКако средношколците го поминуваат времето во изолација?ВидеоМедиумиПоранешен грантист
07.4.2020Креативна Македонијаhttps://cutt.ly/dyyXri8Неделен предизвик за во самоизолација - плетењеКорисни советиОбразованиеНе е/бил грантист
07.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/9tZatNZДонација од ВитаминкаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
07.4.2020Национална мрежа против насилство врз жени и семејно насилствоhttps://cutt.ly/ctKG80YОтвори три линии за помош и поддршка на жени и деца жртви на семејно и родово базирано насилствоЛинија за поддршкаРодови прашањаПоранешен грантист
07.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/PyjjuiMДонирани над 500 парчиња заштитни маски за потребите на граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
07.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/2tKG9bJПрием на над 2000 тегли конзервиран зеленчук за фамилии во социјален ризикАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
07.4.2020Македонија2025https://cutt.ly/UtKG3CmДонација на заштитна опрема за здравствените работнициКампања за донирањеХуманитарна помошНе е/бил грантист
07.4.2020Центар за информативна поддршка НОВ КОНТАКТ- Скопје Македонијаhttps://cutt.ly/MtKGNxNИнформирање и директна телефонска поддршка преку 070 243 867 за патување, контакт со институции и надлежни службиКорисни советиЧовекови праваПоранешен грантист
06.7.2020ЕДЕНhttps://cutt.ly/doBdNL2Донирани над 600 вегански оброци за најзагрозените граѓаниАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
06.7.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/RoBd9vUДонирани 180 оброци и 125 леба преку Ретвритни оброкАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
06.6.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/cumjQ0mПандемијата и економските новинари: Со што с? се соочуваат во обид да дојдат до точни информации?Едукативни содржиниМедиумиГрантист
06.6.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/xoBdbZcПоделени околу 160 пакети со храна и хигиенски производи на социјално ранливи семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
06.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/doBsnQ8Дистрибуирање хуманитарна помош за социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
06.6.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/ZumkmXXЕдукативни и забавни разговори за сексуалното здравје во време на пандемија и женскoто самозадоволувањеОнлајн дискусијаЗдравјеПоранешен грантист
06.6.2020ПИНА - Платформа за истражувачко новинарствоhttps://cutt.ly/pujbGd7[Интервју] Дејан Мираковски: Ефектите од пандемијата ќе бидат поизразени во регионите со послаб квалитет на воздухотИнтервјуМедиумиГрантист
06.5.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/vyXAAypНесигурни дијагнози: Како лажно декларирани холандски тестови за КОВИД од Кина завршија во Македонија, САД и земјите на ЕУЕдукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
06.5.2020Здружение за хумано општествен развој ,,Проект Среќа,,https://cutt.ly/7yRURvMИницијативата #ДонирајКомпјутер и компанијата Endava обезбедија лаптопи за 10 деца од Проект Среќа кои ќе следат онлајн настава!Активности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
06.5.2020Организација на жените на општина Велесhttps://cutt.ly/gymQWq0Поделени 100 маски на жени од Горно Оризари и РаштаниАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
06.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/DymQmAqПоделени 50 пакети на сиромашни граѓани во Кавадарци и околинатаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
06.5.2020Медиа плусhttps://cutt.ly/mymQbJD„Сите сме едно: Глобален филмски фестивал“ на Јутјуб на 29 мајЕдукативни содржиниКултураПоранешен грантист
06.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/VymQmcWДоделени 17.910 кг храна и хигиенски средства за околу 500 фамилииАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
06.5.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/3ymQcr0Емоционално насилство и злоставувањеFactsheetРодови прашањаПоранешен грантист
06.4.2020Центар за граѓански комуникацииhttps://cutt.ly/otH3ca2Мониторинг на итните јавни набавки поврзани со заштита од КОВИД-19ИстражувањеДобро владеењеГрантист
06.4.2020Здружение на Роми АВЕНА Кочаниhttps://cutt.ly/LtZaypSПоделени хигиенски пакети за 70 семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
06.4.2020Здружение за медиумска писменост Планет-Мhttps://cutt.ly/FtKinIfБесплатно гледање на филмови за деца и тинејџериСоопштениеДеца млади и студентиНе е/бил грантист
06.4.2020Коалиција “Сите за правично судење”https://cutt.ly/PtKib7FИнфографик за заштита од корона вирусот за време на рочиште за судски предметКорисни советиВладеење на правотоГрантист
06.4.2020Меѓашиhttps://cutt.ly/AtH3vpHФејсбук платформа за квалитетното поминато време со децата во услови на пандемијаФејсбук групаДеца млади и студентиГрантист
06.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/JtZayPhПодготвени над 70 пакети за фамилии во социјален ризик во Кавадарци и околинатаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
06.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/WyjjareДостава на храна, намирници и ружи до граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
06.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/cyjjuniДостава на храна, лекови и хуманитарни пакети до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
06.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Кумановоhttps://cutt.ly/myjjekMДистрибуција на хуманитарни пакети до социјално загрозени семејстваВидеоХуманитарна помошНе е/бил грантист
06.4.2020Организација на работодавачи на Македонијаhttps://cutt.ly/uyflBtDПрезентација за Светскиот Ден на здравјето 2020 годинаСоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
06.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/9yflOCa(Из)вонреднo предавањe #2 – Природни катастрофиОнлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
06.4.2020Доброволно противпожарно друштво - Свети Николеhttps://cutt.ly/7yXAKR6Втор автоматизиран пункт за дезинфекција - ДПД Свети НиколеАктивности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
06.4.2020Фондација Метаморфозисhttps://cutt.ly/7yflxCaПредизвиците за заштита на приватноста при спроведување на мерки за справување со COVID-19СоопштениеЧовекови праваНе е/бил грантист
06.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/8yyZ66QШто треба да знаеме за абортусната грижа за време на КОВИД-19?АнализаЗдравјеПоранешен грантист
06.4.2020З.Г. НЕКСУС – Граѓански концептhttps://cutt.ly/NtNkEPvИзвештајот кој дава објективна критика за влијанието на говорот на омраза и ширењето на лажните вестиБрифМедиумиГрантист
05.6.2020Една можеhttps://cutt.ly/GyM7Xd9Советувалиште за жени жртви на родово базирано/ семејно насилство во КумановоИнфографикРодови прашањаГрантист
05.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/poBsElWДистрибуирање хуманитарна помош за социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
05.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/6yRLHSgВо изминативе 45 дена Intyler Fimaco донираше производи во вредност од 95.000 ден., односно 1025.5 кг. храна и 573 кг. хигиенски средства.Активности на теренХуманитарна помошГрантист
05.5.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/Oyk9pbL(Не)одговорноста на институциите за најранливите граѓани во услови на кризаСоопштениеЧовекови праваПоранешен грантист
05.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/BymQnlsПоделени 35 пакети на Кале- Скопје, и примена донација од над 7.000 кг во храна и хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
05.5.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/iymQnFsПоделба на над 50 пакети во Кавадарци и околината, како и прием на донација од 450 кг смрзнати пилиња, копани и рибаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
05.5.2020Инова лаб Битолаhttps://cutt.ly/1ymQmyKВебинар „Улогата на социјалната економија во надминување на последиците од Ковид-19“Онлајн дискусијаДеца млади и студентиПоранешен грантист
05.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/7yRLGU9Горан Кузманоски и Наумче Мојсоски доставија донација од 25 пакети, односно 347.5 кг храна и хигиенаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
05.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/MyRLGBnПоделена храна за вкупно 209 лицаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
05.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/dyRLHtHПоделени 100кг. храна и 25 кг. хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
05.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/xyRLHj5Донации од граѓаниАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
05.5.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/4umjCLwНовинарството не е во карантинЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
05.5.2020Кризен центар „Надеж“https://cutt.ly/RyRLKZVВо Македонија, AVON Фондацијата за жени донира 7.000$ на Кризниот центар „Надеж”, за поддршка на СОС линијата и за згрижувачкиот центарДонацијаРодови прашањаГрантист
05.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/dyRLHBAПосетени 11 семејства во Скопје и при тоа беа поделени 110кг. храна и 27,5 кг. хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
05.5.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/UyRLLCHДистрибуција на пакети производи и лекови за Роми жртви на Холокаустот во СкопјеАктивности на теренМаргинализирани заеднициГрантист
05.5.2020Ромалитикоhttps://cutt.ly/XyRXorqИнфографик од спроведеното истражување за состојбата и ставови помеѓу Роми и нероми за време на кризата предизвикана од КОВИД 19ИнфографикМаргинализирани заеднициГрантист
05.5.2020Хелсиншки комитет за човекови праваhttps://cutt.ly/nyXAO3SДали работодавачот има обврска да им исплати плати и придонеси на лицата кои се во самоизолација?Едукативни содржиниРаботнички праваПоранешен грантист
05.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Кумановоhttps://cutt.ly/0yjjeQ4Дистрибуција на хуманитарни пакети до социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
05.4.2020Македонско здружение за заштита при работаhttps://cutt.ly/DyyoauKПрирачник за третман и превенција на COVID-19ПубликацијаРаботнички праваГрантист
05.4.2020Иницијатива за развој и инклузија на заедниците - ИРИЗhttps://cutt.ly/byr1Dx1Дистрибуирани 400 пакети во храна и хигиенски средства на најранливите и социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
05.4.2020ПИНАhttps://cutt.ly/yyr1E6D[Интервју] Доктор Владимир Микиќ: Досега успеваме да ја израмниме епидемиската криваЕдукативни содржиниЗдравјеГрантист
05.4.2020Истражувачка репортерска лабораторија Македонијаhttps://cutt.ly/uyXAA90Пеколниот пат низ тестирањето од КОВИД-19 или како умре Р.З. (2/2)Едукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
05.4.2020Рурална Коалициjаhttps://cutt.ly/3tKivM4Online алатки да се олесни работењето на граѓанските организации во услови на кризата предизвикана од Ковид-19 и работата на оддалеченостОнлајн алаткаЗемjоделство и рурален развоjПоранешен грантист
05.4.2020Рурална Коалициjаhttps://cutt.ly/jtKivp1Policy paper со факти за моменталната состоjба во земјоделството и мерките што треба да се преземат за справување со кризата од КОВИД-19БрифЗемjоделство и рурален развоjПоранешен грантист
05.4.2020ЦККЕР „Светла иднина“ - Кочаниhttps://cutt.ly/MtGq6vhПосета на пет семејства на кои им беше доделена хуманитарна помош во храна и хигиенски производиАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
05.4.2020Здружение за хумано општествен развој „Проект Среќа“https://cutt.ly/3tNkWAGВо периодот од 23 март до 5 април помогнати се 20 семејства со храна, хигиенски средства и лековиАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
04.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/OyRLJviПоделени 143кг. храна и 32,5 кг. хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
04.5.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/2yk9pBQПандемија во сенкаБлогРодови прашањаПоранешен грантист
04.5.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/zymQvoWЗнаци на семејно насилствоFactsheetРодови прашањаПоранешен грантист
04.5.2020З.Г. НЕКСУС Граѓански концептhttps://cutt.ly/WymQb6ODetect disinfo Неделна анализа Извештај број 7ИзвештајМедиумиГрантист
04.5.2020ЛГБТ Јунајтед Тетовоhttps://cutt.ly/LyRLAC1Повик за јавување на 078 385 571 за сите ЛГБТИ лица на кои им се потребни основни средства периодовАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
04.5.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/HumjNyIМирјана Мирчевска Јовановиќ: Пандемијата суштински го промени начинот на известувањеЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
04.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/AylgpL5Превоз до дома на две лица со инвалидитет, кои не успејаа да фатат автобус и останаа на улица на отворено за време на полицискиот часАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
04.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/eyRLJskДонирани 259 кг конзервирана храна (42 кеси) и 14 вреќи брашно (350 кг)Активности на теренХуманитарна помошГрантист
04.5.2020Finance Thinkhttps://cutt.ly/myXAhflПрометот во трговијата во март 2020 забележа најголем годишен пад во последната деценија од 19,6%ИнфографикЕкономијаГрантист
04.5.2020Ромалитикоhttps://cutt.ly/IyRXomOИнфографик од спроведеното истражување за состојбата и ставови помеѓу Роми и нероми за време на кризата предизвикана од КОВИД 20ИнфографикМаргинализирани заеднициГрантист
04.5.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/ByRLJBfДонација од РДАСД 270 кг. храна и 180 кг хигиенски средстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
04.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/ZyjjuICДостава на храна и лекови до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
04.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Кумановоhttps://cutt.ly/myjjePKДистрибуција на хуманитарни пакети до социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
04.4.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/Wys87QJАктивности на волонтерите со повозрасните РомиАктивности на теренМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
04.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/6yyXq5CДониравме 50 хигиенски пакети на лица инфицирани со КОВИД-19 во општините Дебар и Центар ЖупаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
04.4.2020ПИНАhttps://cutt.ly/Uyr1T8zНасилството врз жените ретко се пријавуваЕдукативни содржиниРодови прашањаГрантист
04.4.2020Хуманитарна организација „Свети Спас“https://cutt.ly/wtZae1YДонирани тоалетна хартија и бришачи за раце, кои ќе бидат поделени на клиниките каде што се потребниАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
04.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/3tKG1JzОбезбедена и поделена Хуманитарна помош за 20 фамилии од Општина Ѓорче ПетровАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
04.4.2020Здружение за поддршка и развој Хуманостhttps://cutt.ly/WtKiz7OДелење на хуманитарни прехранбени продукти на територија на општина Центар за возрасни лицаАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
04.4.2020Здружение на граѓани за заштита на животната средина ЕКОЗВОН, Скопјеhttps://cutt.ly/ptKizqsПредупредување и предлог за одделување на домашниот отпад од тукушто настанат медицински отпадСоопштениеЗдравјеНе е/бил грантист
03.7.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/BoBaTbyВеројатност на пренесување на вирусотИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
03.6.2020Здружение за развој на ромската заедница Сумналhttps://cutt.ly/uumko3EОнлајн програма за децата од прво и второ одделение и нивните родители кои заеднички решаваат задачи, инерактивни активности, читаатЕдукативни содржиниДеца млади и студентиГрантист
03.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/EoBsR5eПолнење хранилки на повеќе локацииАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
03.6.2020Субверзивен фронтhttps://cutt.ly/GujbUvDДонирани пакети храна и производи за лична хигиена на 12 ЛГБТИ Роми (и останати ЛГБТИ луѓе под социјален ризик) и нивните семејства.Активности на теренЛГБТИПоранешен грантист
03.6.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/LyM7GYtПоделени над 50 пакети - 500 кг слатки производи во Кавадарци и околинатаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
03.5.2020Инова лаб Битолаhttps://cutt.ly/uymQn23Интернационален Webinar на тема: Женски бизнис искуства на релација Скопје - ЊујоркОнлајн дискусијаДеца млади и студентиПоранешен грантист
03.5.2020TAKThttps://cutt.ly/kyXAldvЛидерски вештини за спротските организации и тренери за време на пандемијатаFactsheetСпортПоранешен грантист
03.4.2020Македонија 2025https://cutt.ly/Pumj2ENПРИДОНЕС КОН ПОЛИТИКИТЕ 3/2020: КОВИД-19 АНТИКРИЗНИ МЕРКИ – НЕДЕЛНО АЖУРИРАЊЕБрифЕкономијаГрантист
03.4.2020Младински образовен форумhttps://cutt.ly/WyflPUI(Из)вонредно предавање #1 – Debating in the real world: How not to be a d!%#Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
03.4.2020Фондација Отворено општество - Македонијаhttps://cutt.ly/ftKikNnБесплатна правна и параправна помош во услови на вонредна состојбаПравна помошЧовекови праваНе е/бил грантист
03.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/fyjjaaaДостава на храна и намирници до граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
03.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Радовишhttps://cutt.ly/Syjh5VHПомош и поддршка на ранливо население од општина РадовишАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
03.4.2020Месечина Гостиварhttps://cutt.ly/LyyZ2jlПосета и помош на 13 Роми во Гостивар, кои беа во 16 дневна изолација во дебарскиот регион, а сега во повторна домашна изолацијаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
03.4.2020Бизнис Конфедерација на Македонијаhttps://cutt.ly/1tZaiFGВодич за работодавачи за управување на работното место за време на КОВИД – 19ПубликацијаСоцијално претприемништвоНе е/бил грантист
03.4.2020Асоцијација за демократска иницијативаhttps://cutt.ly/9tKug8OФормирано Координативно тело за пристап и дистрибуција на хуманитарна помош, за Гостивар, Врапчиште и Маврово и РостушаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
03.4.2020Македонија2025https://cutt.ly/itKuw2cСерија обуки за пренос на знаењето од светски реномирани компании за справување со кризатаОнлајн дискусијаЕкономијаНе е/бил грантист
03.4.2020Здружение на пензионери Битолаhttps://cutt.ly/KtKuwXfСоопштение за снабдување со основни средства за хигиена, храна, лекови и други услуги за пензионеритеСоопштениеЗдравјеНе е/бил грантист
03.4.2020ЦККЕР „Светла иднина“ - Кочаниhttps://cutt.ly/PtGwwwNИзвестување за пренамена на средства за дистрибуција на социјални пакети за ромските семејства од КочанСоопштениеХуманитарна помошНе е/бил грантист
03.4.2020ЦККЕР „Светла иднина“ - Кочаниhttps://cutt.ly/ytGwqcdДоделена хуманитарна помош во храна и хигиенски производи за околу 40 социјално загрозени семејства од Ромската заедница во Општина КочаниАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
03.4.2020Фондација Отворено општество - Македонијаhttps://cutt.ly/9tKuf5TАлатки и едукативни материјали кои ќе им помогнат на наставниците и учениците подеднакво, што полесно да се прилагодат на новата ситуацијаЕдукативни содржиниОбразованиеНе е/бил грантист
03.4.2020Ромска асоцијација за жени и млади „Лулуди“https://cutt.ly/rtGq4hGСовети за правилно користење на заштитната маскаВидеоЗдравјеНе е/бил грантист
03.4.2020ХОПСhttps://cutt.ly/ytFXDgOКонтакт телефони за правна помош, социјални услуги, дневни центри итн.Корисни советиЗдравјеГрантист
03.4.2020Авајаhttps://cutt.ly/VtFXHf1Онлајн дискусија „Психолошките ефекти од COVID19 и ослободување од стресот“Онлајн дискусијаЗдравјеНе е/бил грантист
03.4.2020Младите можатhttps://cutt.ly/gtGq8WxПоддршка од #инстаПсихолог за прашањата кои ги мачат младитеКорисни советиЗдравјеПоранешен грантист
03.4.2020ХОПСhttps://cutt.ly/qtFXFyAСите побитни известувања за социјална заштита на едно местоКорисни советиЗдравјеГрантист
02.7.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/PoBaU4OДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
02.6.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/YyM7LwmПсихосоцијална помош и делење на перики на жените болни од ракАктивности на теренЗдравјеПоранешен грантист
02.6.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/VyM7FcSПримена донација од Витаминка од 4800кг, и поделени над 40 пакети од истата во Кавадарци и околинатаАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
02.6.2020Здружение за образовно истражувачки развој ЕУ ИНСТИТУТ Скопјеhttps://cutt.ly/iyM7GXxОнлајн предавање на тема "медицинска писменост"Едукативни содржиниЗдравјеНе е/бил грантист
02.6.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/kyM7FDcПоделени над 150 пакети во Општина ЦентарАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
02.6.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/FoBd8IAДонации за 30 социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
02.5.2020Ромска асоцијација за жени и млади „Лулуди“https://cutt.ly/Qyjh0qwБесплатно онлајн предавање на тема „Женското здравје во услови на пандемија“Онлајн дискусијаРодови прашањаНе е/бил грантист
02.5.2020Здружение на граѓани за општествена грижа и владеење на правото “Урбано општество“- Скопјеhttps://cutt.ly/3yjh0sQПоделени 100 заштитни маски на социјално ранливи категории на граѓани на територијата на град СкопјеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
02.5.2020Центар за управување со промениhttps://cutt.ly/gyjh0h8Донирана опрема за заштита од Ковид 19 која опфаќа 4800 заштитни маски за лице, 625 визири и 550 антибактериски сапуни на природна базаАктивности на теренХуманитарна помошГрантист
02.5.2020Хелсиншки комитетhttps://cutt.ly/Iyk9at7Успешно барање до Владата да ја смени одредбата со која се овозможуваше отпуштање работници во фирмите кои користат државна поддршкаСоопштениеРаботнички праваПоранешен грантист
02.5.2020Доброволно противпожарно друштво - Свети Николеhttps://cutt.ly/byXAJPfДистрибуција на течност за дезинфекција за граѓаните на Свети НиколеАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
02.4.2020З.Г. НЕКСУС – Граѓански концептhttps://cutt.ly/MtH98i2Kонтинуиран мониторинг на вести за COVID19 и други актуелни теми за детектирање на дезинформациитеи поттикнувањето на говорот на омразаБрифМедиумиГрантист
02.4.2020Младински организацииhttps://cutt.ly/xtGq5YiПрашалник за младински организации: Предизвиците и потребите на младинскиот граѓански сектор за време на КОВИД-19АнкетаДеца. млади и студентиПоранешен грантист
02.4.2020Новинари за човекови праваhttps://cutt.ly/rtGq7nfОтежнат пристап до менструалните производи за време на пандемијаFactsheetРодови прашањаНе е/бил грантист
02.4.2020Фондација Отворено Општество - Македонијаhttps://cutt.ly/rtH3tcoАкција „Држете растојание” која на визуелен начин ги потсетува граѓаните да држат растојание и да се заштитат себеси и другите од COVID-19Активности на теренЗдравјеНе е/бил грантист
02.4.2020Фондација Отворено општество - Македонијаhttps://bit.ly/2JzoHQYДонација од 100.000 долари за околу 10.000 граѓани, односно 2.000 ромски семејстваДонацијаХуманитарна помошНе е/бил грантист
02.4.2020Здружение на лица со посебни потреби Заедно Можеме Гостиварhttps://cutt.ly/btH94U9Хуманитарни активности во храна, хигиенски производи, маски, дезинфекциски средства, медикаменти за децата со посебни потреби и сл.Активности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
02.4.2020ХОПСhttps://cutt.ly/ttU3J6GПсихолошка поддршка на сексуални работнициКорисни советиЗдравјеГрантист
02.4.2020Еко Логик-здружение за заштита и унапредување на животната срединаhttps://cutt.ly/6tH3yIzОнлајн алатка занеформални активности кои може да служат како надополнување на тековната училишна програмаОнлајн алаткаОбразованиеГрантист
02.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/jyjjuL5Достава на храна и лекови до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
02.4.2020Здружение на граѓани за ретки болести ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битолаhttps://cutt.ly/qtH3u8KЛинија за поддршка на ретки болести во време на КОВИД-19СоопштениеЗдравјеНе е/бил грантист
02.4.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/9tH3aiHБременост во време на епидемијата со КОВИД-19Корисни советиЗдравјеПоранешен грантист
02.4.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/itH3sh0Совети за тоа како треба да се зборува за новиот коронавирус со децата, семејството, пријателите и лицата од вашата заедницаКорисни советиЧовекови праваПоранешен грантист
02.4.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/ZtH3dfrИнформации за лица кои се грижат за заболени лица од КОВИД –19 во домашни условиКорисни советиЗдравјеПоранешен грантист
02.4.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/cyjjakNДостава на храна и намирници до граѓанитеАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
02.4.2020ХЕРАhttps://cutt.ly/nyRLZmTИзвестување за работата на сервисите на ХЕРА за ХИВ, сексуално и репродуктивно здравје и родово засновано насилствоСоопштениеЗдравјеПоранешен грантист
02.4.2020Здружение за Семејна и Системска Психотерапијаhttps://cutt.ly/iyM7GjOБесплатна линија за психосоцијални интервенции во криза за време на COVID 19Линија за поддршкаЗдравјеНе е/бил грантист
01.7.2020Вистински Дела На Љубезностhttps://cutt.ly/YoBd7YQЗголемување на обемот на активностите за 20% во време на Ковид-19ВидеоХуманитарна помошГрантист
01.7.2020Црвен крст на Република Северна Македонијаhttps://cutt.ly/FoBaPvUДржење растојаниеИнфографикЗдравјеНе е/бил грантист
01.6.2020Ромска асоцијација за жени и млади „Лулуди“https://cutt.ly/GyM7HxkБесплатно онлајн предавање на тема „Чекори во процесот на јавното застапување"Онлајн дискусијаМаргинализирани заеднициНе е/бил грантист
01.6.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/8oBsY5HДистрибуирање хуманитарна помош за социјално загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
01.6.2020Ромалитикоhttps://cutt.ly/yyM7Z6uОнлајн дискусија "Ромите во време на Ковид19: Како понатака?"Онлајн дискусијаМаргинализирани заеднициГрантист
01.6.2020Македонско здружение за заштита при работаhttps://cutt.ly/1yM7LmAКОВИД-19 препораки - Решенија за безбедно и здраво работно местоЕдукативни содржиниРаботнички праваГрантист
01.6.2020Македонски институт за медиумиhttps://cutt.ly/bumjYiAВирусот го „умртви“ спортот, но ги оживеа спомените од нашите врвни дострелиЕдукативни содржиниМедиумиГрантист
01.6.2020Гласен Текстилецhttps://cutt.ly/ByXAIPHБарање за привремено затворање на конфекциите во ШтипСоопштениеРаботнички праваНе е/бил грантист
01.5.2020Шепасти ентузијастиhttps://cutt.ly/byk9dfCПоставени хранилки за бездомните животни во неколку општини низ Град СкопјеАктивности на теренПрава на животнитеГрантист
01.5.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/jymQvYsФизичко и сексуално злоставувањеFactsheetРодови прашањаПоранешен грантист
01.5.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/zyjjqunДистрибуција на пакети храна до загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
01.5.2020Здружение ЕСЕhttps://cutt.ly/TymQvGUСемејно насилствоFactsheetРодови прашањаПоранешен грантист
01.5.2020Клуб на млади на ОО Црвен крст Кочаниhttps://cutt.ly/zyjh67HДистрибуција на пакети храна до загрозени семејстваАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
01.5.2020Црвен крст на Република Северна Македонија - Општинска организација Кочаниhttps://cutt.ly/OoBs6LUГрупацијата Штаермеркише Шпаркасе донираше 100 пакети храна на Црвен крст КочаниАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
01.5.2020Црвен крст на Република Северна Македонија - Општинска организација Кочаниhttps://cutt.ly/noBdw2kДистрибуција на хуманитарни пакети обезбедени од Фондацијата Отворено општествоАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
01.5.2020Црвен Крст на Град Скопјеhttps://cutt.ly/oyjji7aДистрибуција на заштитни маскиАктивности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
01.5.2020Македонска асоцијација за човечки ресурсиhttps://cutt.ly/Nyjh0RdHR Вебинар на тема: „Иднината на работата после кризата предизвикана од COVID-19“Онлајн дискусијаОбразованиеПоранешен грантист
01.5.2020Здружение Организација на жените на општина Свети Николеhttps://cutt.ly/3yM7FeBБеа поделени над 500 маски наменети и доделени на членките на групата за самопомошАктивности на теренЗдравјеПоранешен грантист
01.4.2020БОРКА - За секој нов денhttps://cutt.ly/0tNkbc7Хемотерапија и коронавирусЕдукативни содржиниЗдравјеПоранешен грантист
01.4.2020Здружение на граѓани за ретки болести ЖИВОТ СО ПРЕДИЗВИЦИ Битолаhttps://cutt.ly/oyfl0hLЛинија за помош – достапни психолози и психотерапевтиСписок на психолозиЗдравјеНе е/бил грантист
01.4.2020TAKThttps://cutt.ly/CyXAlHPЛидерски вештини за спротските организации и тренери за време на пандемијатаFactsheetСпортПоранешен грантист
01.4.2020Црвен Крст на РСМ ОО Битолаhttps://cutt.ly/nyjju0SДостава на храна и лекови до граѓаните на Општина Битола, Општина Могила и Општина НовациАктивности на теренХуманитарна помошНе е/бил грантист
01.4.2020Хелсиншки комитет за човекови праваhttps://cutt.ly/AtUyXePИнфографик за работничките права за време на коронавирусотИнфографикРаботнички праваПоранешен грантист
01.4.2020Отворена порта/ Ла Страдаhttps://cutt.ly/1tUyKbJВлијанието на COVID-19 врз заштитата на правата на жртвите на трговија со луѓе и екслоатацијаСоопштениеЧовекови праваПоранешен грантист
01.4.2020Здружение на новинари на Македонијаhttps://cutt.ly/0tUyVytАпел да се преоспитаат одлуките за отпуштање новинари како прва мерка за справување со кризатаСоопштениеРаботнички праваПоранешен грантист
01.4.2020Авајаhttps://cutt.ly/0tUyLzzПредлог економски пакeт насочен кон претприемачи и занатчии за справување со последиците од КОВИД-19СоопштениеЕкономијаНе е/бил грантист
01.4.2020Фондација за локален развој и демократија „Фокус“https://cutt.ly/0tGq0uiДонирани повеќенаменски заштитни маски во Здравствениот дом во Велес во рамки на иницијативата „Велешанки за јавното здравје“Активности на теренХуманитарна помошПоранешен грантист
01.4.2020Хелсиншки комитет за човекови праваhttps://cutt.ly/JtFXGkIПоднесени препораки за спроведување на засилени мерки на заштита на лицата кои се лишени од слобода во услови на пандемијаСоопштениеЧовекови праваПоранешен грантист
01.4.2020Банка за храна МКhttps://cutt.ly/MtZay8HКоалиција за одржлив развој (КОР) и Романиста нудат најдобри практики за брзо и ефикасно искористување на вишоците хранаВидеоСиромаштијаПоранешен грантист

Цивика мобилитас на оваа страна редовно ќе ги објавува активностите на граѓанските организации кои произлегуваат од кризата со цел да ги споделуваме позитивните примери во нашето општество. Ги повикуваме сите организации кои делуваат во овие моменти, да ги споделат нивните активности поврзани со КОВИД-19 со пополнување на формата

Вонредни билтени

Алатка за мониторинг на активностите на ГО поврзани со Ковид-19.

Податоците се обработени врз основа на податоците прибрани од веб сајтот на Цивика Мобилитас и го опфаќаат периодот од 11 март до 31 мај 2020.

Секоја точка претставува активност на ГО, поделена по ден и област во која ја спровеле акцијата. Доколку го поместите курсорот врз точката со активност, без да се клика, се отвара линк до изворот под табелата. Доколку линкот не се отвара автоматски, кликнете на активноста и на линкот до објавата така што информацијата се отвора во нов таб.

Алатката дозволува филтерот за организации да филтрира податоци по датум и област на активност.