fbpx
x
Мени

Lajme nga Civika Mobilitas

U zgjodhën mentorët lokal për grantistët institucional të Civika Mobilitas

Pjesëmarrësit të cilët hynë në rrethin më të ngushtë të programit “Mentorimi për zhvillim organizativ”, me sukses i përfunduan aktivitetet lidhur me zhvillimin e shkathtësive dhe të njohurive dhe me këtë u bënë mentorë të gjeneratës së re të grantistëve institucional të Civika mobilitas.

Njohje interaktive në zemër të Shkupit

Festivali i Civica Mobilitas, i titulluar “Dita e Organizatave të shoqërise civile “, u mbajt në Sheshin Skenderbej dhe në Parkun Ibni Pajko më 14 shtator 2019. “Sinqerisht shpresoj se ngjarja e sotme do të kontribuojë në forcimin e lidhjeve dhe rritjen e besimit të qytetarëve në Organizatat e shoqërisë civile,” tha Shkëlqesia e saj […]

Dita e organizatave të shoqërisë civile 2019

Bëhuni pjesë e evenimentit “Dita e organizatave të shoqërisë civile” dhe ejani në Parkun Ibni Pajko dhe Sheshin Skënderbej më 14 shtator (e shtunë) në ora 10:00 për të marrë pjesë në shumë aktivitete që janë organizuar nga mbi 80 organizata të shoqërisë civile. Programi në këndin e të rinjëve, këndin krijues dhe arsimor ka […]

NGJITJA NË “SOLUNSKA GLAVA” ME RASTIN E PËRVJETORIT NGA SHËNIMI I SHTIGJEVE

Në përvjetorin e parë të shënimit të shtigjeve malore në Jakupicë dhe malin “Solunska glava”, e mundësuar me projektin Shërbimi malor Azot të Civika mobilitas, ambasadorja Sibil Suter Tejada, të shtunën, më 20 korrik 2019, e vizitoi Shoqatën bjeshkatare “Çeples” dhe iu bashkëngjit ngjitjes deri në “Solunska glava” (2540 metra). Gjatë vizitës, ambasadorja kuptoi për sfidat me […]

CIVIKA MOBILITAS I PROMOVOI 27 GRANTISTËT E PARË

Civika mobilitas, më 9 korrik 2019, në h. Arka në Shkup, i promovoi grantistët e parë të veprimit dhe institucional. Ambasadorja e Zvicrës, ekselenca e saj Sibil Suter Tejada ua dorëzoi grantistëve certifikatat.   Ajo porositi se ata janë bërthama e programit, pasi që janë aktorët kryesor të cilët krijojnë dhe kontribuojnë për ndryshimet në […]

PËR HERË TË PARË PAS GJASHTË VITEVE MJEDIS I PËRMIRËSUAR MUNDËSUES PËR SHOQËRINË CIVILE

Në forumin e djeshëm tematik (09.07.2019г.) të Civika mobilitas kushtuar ambientit mundësues për organizatat qytetare, mbi 80 përfaqësues të organizatave qytetare diskutuan për mjedisin mundësues për zhvillimin e shoqërisë civile për vitin 2018. Forumin e hapi ambasadorja e Zvicrës E.S. Sibil Suter Tejada. “Fakti që Zvicra e vazhdoi mbështetjen e shoqërisë civile flet për përkushtimin […]

U ZGJODHËN 15 GRANTISTËT INSTITUCIONAL TË CIVIKA MOBILITAS

Komisioni për zgjedhje të granteve i vlerësoi aplikimet e organizatave të cilat i parashtruan në thirrjen e parë për grantet institucionale në fazën e re të Civika mobilitas (PCM-INS-04). Fitues të grantit institucional janë 15 organizata dhe atë: Asociacioni Iniciativa për ndryshime sociale – INSOK, Shkup Polio Plus – post polio grupi për mbështetje Shoqata […]

VLERËSOHEN PROPOZIMET PËR GRANTET INSTITUCIONALE

Në thirrjen për aplikime për grante institucionale të Civika mobilitas arritën 144 aplikime. Thirrja ishte e hapur deri më 3 qershor 2019. Pas verifikimit administrativ dhe përshtatshmërisë së aplikimeve, 16 aplikues u caktuan si të volitshëm, ndërsa propozimet tjera për momentin vlerësohen nga komisioni i pavarur. Rezultatet nga kjo thirrje do të shpallen në javën […]

Doli numri i parë i “Qytetarët për ndryshime”

Civika mobilitas sor e publikoi numrin e parë të revistës “Qytetarët për ndryshime”, buletin i programit, po edhe i gjithë shoqërisë civile. Revista u kushtohet qytetarëve si shfrytëzues të shërbimeve të organizatave qytetare, por edhe si iniciues dhe pjesëmarrës në ndryshimet shoqërore. “Qytetarët për ndryshime” ka ambicie të jetë pikë e re në të cilën […]

SEKTORI CIVIL KA KAPACITET TË KONTRIBUOJË PËR LIGJE MË CILËSORE

Bashkëpunimi i rregullt dhe intensiv, procedura më të thjeshta për iniciativat qytetare, lista të azhurnuara për komunikim me organizatat qytetare, informim më i madh dhe takime më të shpeshta të rregullta me organizatat qytetare ishin përfundimet kryesore nga Forumi i sotëm kombëtar i Civika mobilitas “Bashkëpunimi mes Parlamentit dhe organizatave qytetare”. Mbi 120 deputetë dhe […]

1 2 3 5