Ве покануваме да го проследите Тематскиот форум на Цивика мобилитас на тема: „Улогата на медиумите и граѓанскиот сектор во јавното информирање за успешно спроведување на пописот 2021“.

Форумот ќе се емитува вечерва (20 април) во „Емисија 200“ на телевизија Алсат-М во 21:45 часот.

Во емисијата во улога на говорници ќе учествуваат:

Модератор на Тематскиот форум ќе биде Назим Рашиди, новинар и основач на Здружението
Диверзити медиа.

Граѓанските организации и Цивика мобилитас заедницата на форумот ќе учествуваат преку прашањата доставени на маил, а истите ќе бидат упатени до учесниците од страна на директорот на МЦМС – Александар Кржаловски.

Тематскиот форум посветен на  улогата на медиумите и граѓанските организации во информирањето за  процесот на попишување, можете да го проследите во живо преку социјалните медиуми на овој ЛИНК.