Денешната информативна сесија за повикот за институционални грантови ќе започне во 14 часот и ќе се одвива на платформата Microsoft Teams.

За да пристапите кликнете на https://bit.ly/cmins05info

Доколку ви е потребна дополнителна помош при најавувањето, следете ги упатствата од овој документ https://bit.ly/upatstvo-cmins05

За време на информативната сесија тимот на програмата подетално ќе информира за повикот, за тоа што се очекува од овој тип на грантисти, кои трошоци се подобни и што содржи пријавата.

Исто така, ќе одговори и на прашањата и/или дилемите кои произлегле од подготовката на вашата апликација.

За време на самата информативната сесија ќе имате можност да поставувате прашања и истите ќе бидат одговорени во живо.

Повикот за институционални грантови е отворен до 1 јуни 2020 г.