fbpx
x
Мени

Вести од граѓанските оргранизации

Содржината на информациите презентирани во овој дел од веб странaта се единствена одговорност на грантистите и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразуваат гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат. Информациите се презентирани како што се пристигнати и печатните или други грешки во нив се одговорност на самите автори.

Плурализмот и политичката криза

Објавено на:

ЦИВИЛ – Центар за слобода организира јавна дискусија на тема „Плурализмот и политичката криза“ која ќе се одржи во понеделник, 4 април 2016 година во хотел Сити Парк, со почеток во 12 часот.

ADI izvestaj 3132016 1

АДИ го презентира извештајот од истражувањето за перцепциите и сфаќањата на средношколците и ранливите групи за современите форми на трговија со луѓе во Куманово и Гостивар

Објавено на:

ADI izvestaj 3132016 1Во рамките на проектот „Превенција од современите форми на трговија со луѓе“ на 30.03.2016 год. во Гостивар се одржа презентација на Извештајот од истражувањето за перцепциите и сфаќањата на средношколците и ранливите групи за современите форми на трговија со луѓе во Куманово и Гостивар.

ADI logo

Како средношколците ја разбираат трговијата со луѓе – презентација на истражувачки извештај

Објавено на:

ADI logoАсоцијацијата за демократски иницијативи (АДИ), на 30 март 2016 година, во Центарот за развој на младите – Гостивар (општинска зграда) ќе го презентира Извештајот од истражувањето за перцепциите и сфаќањата на средношколците и ранливите групи за современите форми на трговија со луѓе во Куманово и Гостивар.

SEMM 06092016 1

Прес конференција на СЕММ

Објавено на:

SEMM 06092016 1Советот за етика во медиумите на Македонија и за време на изборите ќе работи на олеснување и поттикнување на процесот на саморегулација и доследна примена на стандардите на професијата, беше истакнато на денешната прес-конференција на Советот.

KHAM logo

Тркалезна маса на КХАМ Делчево

Објавено на:

KHAM logoНа 29.03.2016 година (вторник), со почеток во 14 часот, во клубот ГЕМ во Скопје организацијата КХАМ од Делчево ќе ја одржи тркалезната маса на тема „Иницијатива за бесплатни стоматолошки услуги за деца од 7 до 14 години чии семејства се корисници на социјална парична помош“.

Aspekti 1

Говорот на омраза тема на втората психоарт работилница на Гешталт центарот

Објавено на:

Aspekti 1На 23 март 2016 година, во просториите на гимназијата „Сами Фрашери“ во Куманово, стручниот тим на Гешталт центарот „Младен Костиќ“ Аспекти ја одржа втората психоарт работилница. Овој пат, темата беше „Идентификација на говорот на омраза и изразување на чувствата преку арт експресија“.